Åge tilbake i Prudence-bussen

Turnébussen, som var nær ved å havne på D.D.E.-Bjarnes bilopphøggeri, er reddet.

PÅ MUSEUM: Den gamle Prudence-bussen er restaurert og klar for et liv på museum. Fra venstre: Sjåfør Jan Bulling og Prudence-medlemmene Åge Aleksandersen og Kjell Ove "Nille" Riseth. Foto: Hans-Arne Vedlog.
PÅ MUSEUM: Den gamle Prudence-bussen er restaurert og klar for et liv på museum. Fra venstre: Sjåfør Jan Bulling og Prudence-medlemmene Åge Aleksandersen og Kjell Ove "Nille" Riseth. Foto: Hans-Arne Vedlog.Vis mer

NAMSOS/TRONDHEIM (Dagbladet): Nå er turnébussen til den legendariske rockegruppa restaurert og innlemmet i museumssamlingen til Rock City Namsos.

Prudence-medlemmene Åge Aleksandersen og Kjell Ove "Nille" Riseth var til stede da museumsgjenstanden ble vist fram for første gang i dag.

- Dette er et rockeklenodium og en juvel i samlingen vår, sier daglig leder Martin Hågensen ved Rock City Namsos, som er en regional del av det nasjonale rock- og popsenteret Rockheim i Trondheim.

Han understreker at bussen ikke skal ikke stå og samle støv.

- Det blir en høyst levende museumsgjenstand. Bussen skal ut på veien og brukes i mange forskjellige sammenhenger og arrangement som Rock City Namsos er involvert i, sier Hågensen.

68-modell
Prudence-bussen er en 68-modell, men gjorde tjeneste som skolebuss før den ble Namsos-bandets turnébuss i årene 1970-75. Den har også turnert med flere andre band, blant annet Aunt Mary og The Savage Rose.

- Jeg fant bussen hos en kar som kjøpte den av Prudence da motoren hadde havarert og bandet var blakk i 1975. Han gjorde den om til campingbil og har brukt den til familieturer til Danmark og sånn, sier Hågensen til Dagbladet.

Han røper at Rock City Namsos betalte 15000 kroner for bussen.

- Eieren hadde vurdert å kjøre den til Bjarne Brøndbos bilopphuggeri for opphugging, så han ble veldig glad da vi spurte om å få kjøpe den, sier Hågensen.

Restaurert
Nå er bussen pusset opp akkurat slik som den så ut på begynnelsen av 70-tallet. I forbindelse med dagens lansering er det også laget en utstilling med historiske bilder fra åra som turnébuss.

- Mens Rockheim skal ivareta de nasjonale oppgavene, skal Rock City Namsos ivareta trønderrocken. Det handler ikke bare om å samle inn trommer og gitarer, men om å formidle en del av stemningen, så bilder og gode historier er også en viktig del, sier Martin Hågensen.

Selv om den gamle bandbussen nå er blitt museumsgjenstand, så gjelder det på ingen måte Åge Aleksandersen:

I kveld står han for første gang på samme scene som D.D.E. i fødebyen Namsos.

I morgen feirer han 25-års jubileet for "Levva livet"-utgivelsen med konsert på Trondheim torg sammen med Kurt Nilsen og Sivert "Madrugada" Høyem.

HISTORISK BILDE: Åge Aleksandersen i Prudence-bussen en gang på tidlig 70-tall. Foto: Jan Bulling/Rock City Namsos.
HISTORISK BILDE: Åge Aleksandersen i Prudence-bussen en gang på tidlig 70-tall. Foto: Jan Bulling/Rock City Namsos. Vis mer