Åge tilbake i Prudence-bussen

Turnébussen, som var nær ved å havne på D.D.E.-Bjarnes bilopphøggeri, er reddet.

PÅ MUSEUM: Den gamle Prudence-bussen er restaurert og klar for et liv på museum. Fra venstre: Sjåfør Jan Bulling og Prudence-medlemmene Åge Aleksandersen og Kjell Ove "Nille" Riseth. Foto: Hans-Arne Vedlog.
PÅ MUSEUM: Den gamle Prudence-bussen er restaurert og klar for et liv på museum. Fra venstre: Sjåfør Jan Bulling og Prudence-medlemmene Åge Aleksandersen og Kjell Ove "Nille" Riseth. Foto: Hans-Arne Vedlog. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NAMSOS/TRONDHEIM (Dagbladet): Nå er turnébussen til den legendariske rockegruppa restaurert og innlemmet i museumssamlingen til Rock City Namsos.

Prudence-medlemmene Åge Aleksandersen og Kjell Ove "Nille" Riseth var til stede da museumsgjenstanden ble vist fram for første gang i dag.

- Dette er et rockeklenodium og en juvel i samlingen vår, sier daglig leder Martin Hågensen ved Rock City Namsos, som er en regional del av det nasjonale rock- og popsenteret Rockheim i Trondheim.Han understreker at bussen ikke skal ikke stå og samle støv.- Det blir en høyst levende museumsgjenstand. Bussen skal ut på veien og brukes i mange forskjellige sammenhenger og arrangement som Rock City Namsos er involvert i, sier Hågensen.

68-modellPrudence-bussen er en 68-modell, men gjorde tjeneste som skolebuss før den ble Namsos-bandets turnébuss i årene 1970-75. Den har også turnert med flere andre band, blant annet Aunt Mary og The Savage Rose.

- Jeg fant bussen hos en kar som kjøpte den av Prudence da motoren hadde havarert og bandet var blakk i 1975. Han gjorde den om til campingbil og har brukt den til familieturer til Danmark og sånn, sier Hågensen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer