Åge tjuvstartet

Åge Aleksandersen tok oppgaven som julemusikant på alvor; allerede før konserten begynte på Egertorget i går, hadde han samlet inn over 20 000 kroner.

- Jeg tok kontakt med venner og kjente og fikk samlet inn en del, sier Åge fornøyd. Også under konserten fikk han de frammøtte til å grave dypt i lommebøkene. Til tross for at gradestokken var desemberblå, varmet Åges sanger godt blant publikum. Og de sang med på de fleste.

Åge og gitaren

Åge Aleksandersen har et godt forhold til Frelsesarmeen - så godt at han har skrevet en egen sang til dem, «Fra hjerte til hjerte».

- For noen måneder siden ble jeg spurt om å delta på Armeens julekonsert i Trondheim. Jeg gikk rundt og tenkte på dette «fra hjerte til hjerte»-temaet, og etter hvert ble det en hel sang, forteller Åge.

I kveld har han konsert i Konserthuset, også der alene med gitaren.

- Frelsesarmeen er en veldig inkluderende organisasjon som er snill og god, akkurat som mange musikanter jeg kjenner. Det skal mye til å mislike dem, sier Åge. Han stiller gjerne opp som julemusikant igjen.

Julemusikantene

ARTIST: Åge Aleksandersen
STED: Egertorget, Oslo
PUBLIKUM: Ca. 300
I DEN SVARTE GRYTE: 47 123,50 kroner, 88 svenske kroner, 20 franske franc, 2,50 danske kroner og 10 kinesiske yang. Beløpet er inkludert penger Åge Aleksandersen på forhånd samlet inn fra venner og kjent e.

STAFETTEN:
Aschehoug v/Irja Thorenfeldt gir 10 000 kroner og sender pinnen videre til Cappelens Forlag v/Anders Heger. Boehringer Ingelheim v/Oddvar Herskedal gir 4000 kroner og sender pinnen videre til Norsk Medisinaldepot . Også Lions Club Rena oppfordrer sine klubber til å sende penger via bankgironummeret nedenfor.

TIL SAMMEN SÅ LANGT: 299 454,50 kroner

INFO: Anders Grønneberg, Dagbladet. Tlf.: 22310717 eller 90611091. E-post: agr@dagbladet.no.

Se også dagbladet.no/julemusikk.

BANKGIRO: 1645.01.46157

KOMMENDE KONSERTER: Torsdag 13.12. kl. 16.00: Tommy Tee, Diaz, Opaque, Warlocks m.fl. Fredag 14.12. kl. 16.00: Vibeke Saugestad. Lørdag 15.12. kl. 13.00: Mulens bluesarmé m/Alex Rosén og Mannssambandet. Alle disse konsertene er på Egertorget.

- Det var koselig å spille her i dag, og publikum så ut til å trives, de også, sier han.

Stolte

Fornøyde var også Frelsesarmeens Knut Ytterdahl og Dagbladets Tom Stalsberg, som fikk ideen til Julemusikantene i 1996. Stalsberg har de siste åra vært Dagbladets korrespondent i London, men i går var han en snartur innom Egertorget og fikk hilse på sin gamle samarbeidspartner.

- Klart vi blir stolte når vi ser at dette er blitt en levedyktig tradisjon. Det er blitt større i omfang, men kjernen er den samme: artistene fryser og spiller inn penger til Armeen, sier de to.

si

SANG FOR ARMEEN: Åge Aleksandersen tjuvstartet på jobben som julemusikant, og hadde solid startkapital da han spilte for Frelsesarmeen på Egertorget i går.