Åge trekkplaster for de rødgrønne

Åge Aleksandersen og Sambandet skal turnere landet rundt før høstens kommunevalg.

BVALGKAMP: Åge Aleksandersen skal holde konserter i alle fylker i forbindelse med høstens kommune- og fylkestingsvalg. Foto:
BVALGKAMP: Åge Aleksandersen skal holde konserter i alle fylker i forbindelse med høstens kommune- og fylkestingsvalg. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå skal han selvfølgelig ikke lire av seg Arbeiderpartiets program på sine konserter i alle landets fylker. Men turneen skjer i et samarbeid med LOs største forbund, Fagforbundet. Og forbundet ville neppe inngått samarbeid med en artist som formidlet høyrepolitikk.

I går sto Aleksandersen for det kulturelle innslaget foran møtet i LOs representantskap, som skulle vedta retningslinjene for årets lønnsoppgjør. Men det er mye politikk både i sangtekster og i lønnsoppgjør. På kongressen i 2009 fikk Alexandersen LOs hederspris. Med prisen fulgte en pengesum på 50000 kroner.

I går fortalte han hva han har gjort med pengene. Han har opprettet et fond, som sammen med ytterligere 50000 kroner fra Fagforbundet og 50000 kroner fra LO sentralt, er i stand til å gi priser til lovende artister i Nicaragua. I går var 26 år unge Carlos Ernesto Bermúdez Estrada første mottaker. Prisen han fikk var på 10000 kroner som er om lag en halv årslønn i hjemlandet Nicaragua. Der har forresten en av Alexandersens kjente sanger, «Akkurat no», hatt gjennomslag i Katia Cardenals spanske oversettelse. Sangen ble i går framført av Aleksandersen, hans datter Line Sofie som foretok selve prisutdelingen og prismottaker Estrada.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer