Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Agent 007 mot barnesex

CANNES (Dagbladet): UNICEF har fått drahjelp av selveste agent 007 i sin kamp mot utnyttelse av barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sir Roger Moore har flyttet fokus fra russiske lissomskurker til de virkelige bandittene: voksne som utnytter barn.

- Menn med feite hvite mager som utnytter barn seksuelt er det virkelige avskummet, freser den adlede gentleman. Som filmambassadør for FN-organisasjonen har han selv reist rundt og sett mye elendighet, og under tv-messa MIP-TV i Cannes har han derfor brukt sin posisjon til å skape blest om den hjerteskjærende serien «Barn uten barndom».

- Eldre og klokere

- Da Audrey Hepburn for ni år siden spurte meg om jeg kunne engasjere meg for UNICEF, var det lett å si ja. Det er nok å gå bak statistikkene og se fjesene til disse stakkars barna, sa Roger Moore da tv-serien i fem deler ble presentert.

På spørsmål om hva dette arbeidet har gjort med ham, har han følgende svar:

- Det har gjort meg eldre, klokere og sintere.

Slaver og soldater

Serien er et samarbeid mellom FN-systemet og den tyske tv-stasjonen ZDF. Den tar mål av seg til å vise hvilke forhold som kan vente barn nummer seks milliarder, som snart blir født et eller annet sted i verden. Her avsløres de sjokkerende forholdene mange barn lever under i dag.

UNICEF ønsker dessuten at 12. desember skal bli Verdens barne-tv-dag, og følger opp med et storstilt samarbeid med en rekke tv-stasjoner den dagen.

SKAPER BLEST: UNICEF-ambassadør Roger Moore med kjæresten Kristina Tolstrup i Cannes.