Agenten stakk av med billettpengene

Nils Petter Molvær må avlyse turnè i Polen.

AVLYSTE I POLEN: Den prisbelønte jazztrompetisten Nils Petter Molvær fra Sula måtte avlyse fem konserter i Polen fordi agenten stakk av med billettpengene. Foto: Tor Arne Dalsnes,Dagbladet.
AVLYSTE I POLEN: Den prisbelønte jazztrompetisten Nils Petter Molvær fra Sula måtte avlyse fem konserter i Polen fordi agenten stakk av med billettpengene. Foto: Tor Arne Dalsnes,Dagbladet.Vis mer

ÅLESUND (Dagbladet): Jazztrompetist Nils Petter Molvær skulle neste uke holde fem konserter i Polen, men må nok en gang avlyse i følge Sunnmørsposten.

Trompetisten fra Sula skulle holde konsertene allerede i april, men avlyste da på grunn av den tragiske flyulykken hvor landets president, Lech Kaczynski og hans kone var blant de omkomne.

Stjal pengene Nå er det imidlertid helt andre grunner til at konsertene blir avlyst, en agent har lurt både Nils Petter Molvær og de lokale arrangørene og stukket av med billettpengene.

- Ei uke før konsertene fikk vi vite at agenten har underslått en større pengesum for så å rømme til utlandet. Han er fortsatt ikke funnet, sier Molvær til avisa og legger til at alle de fem planlagte konsertene dermed er avlyst.

Den verdenskjente norske jazztrompetisten skulle blant annet holde konserter i Krakow og Warsawa, disse blir også avlyst.

Molvær har denne uken konserter i Frankrike og Spania. Nå blir det imidlertid en uke med ufrivillig ferie på den prisbelønte artisten.

-Vi taper ikke noe på dette. Verst er det for arrangørene i Polen og alle som har kjøpt billett, sier han.

Trist - Publikum i Polen er kjempeflott, sier Molvær og bedyrer at de vil prøve igjen å nå det polske publikummet med sin musikk.
- Det er synd at denne skurken ødelegger hele turneen. Molvær vet ikke når de får satt opp nye konserter.

Agenten har tidligere arbeidet for en annen agent trompetisten før har benyttet, nå har han imidlertid startet for seg selv. Molvær trodde derfor at det gikk an å stole på mannen.

- Møter du en skurk har du ikke en sjans, sier han.

Dagbladet fikk ikke tak i Molvær for en kommentar i dag.