Agerer partnervold på åpen gate

- Har en drøm om at flere tar dette på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld er det premiere på sesong to av «Hvem bryr seg» på TV 2, denne gang med Marco Elsafadi som ny programleder.

I år som i fjor setter programmet søkelyset på hvor mye nordmenn egentlig bryr seg om hverandre. Kanalen lover å belyse sterke og til tider ubehagelige, men likevel viktige tema.

Blant dem er partnervold.

Selv om sekvensen i videoen øverst i saken er gjennomført av skuespillere, oppgir omtrent hver femte kvinne og mann i Norge at de har vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep fra partneren sin, ifølge Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir)

- Stort samfunnsproblem Overfor Dagbladet forklarer Elsafadi hvorfor programmet har valgt å belyse partnervold i årets sesong.

- Partnervold er et viktig tema å belyse, fordi det er et stort samfunnsproblem. Nærmere hver fjerde kvinne har opplevd partnervold, og derfor trenger vi en bevissthet rundt temaet, sier han.

Akkurat hvor mange personer som valgte å stoppe da sekvensen ble spilt inn, ønsker ikke Elsafadi å kommentere.

- Kan ikke aksepteres Han innrømmer imidlertid at nettopp denne sekvensen var en av de mest spesielle som er blitt spilt inn i år. 

- En av de mest imponerende og fascinerende menneskene som bryr seg i årets sesong er involvert i denne partnervold-saken, og jeg kan love at det er verdt å se på i kveld. 

Selv håper han at ved å sette søkelyset på partnervold vil det skape mer bevissthet og mer engasjement rundt temaet.

- Altfor mange kvinner og menn opplever partnervold, det kan vi ikke akseptere. Temaet er så viktig at vi velger å ha det i premiereepisoden. Selvsagt har vi en drøm om at flere tar dette på alvor og kan gjøre sitt for å forebygge og redusere partnervolden i sine nettverk.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer