SPENT: Åge Aleksandersen kunne i går fortelle at han og Sambandet den 17. juni 2016 skal spille i Royal Albert Hall i London. Arkivfoto: NTB Scanpix
SPENT: Åge Aleksandersen kunne i går fortelle at han og Sambandet den 17. juni 2016 skal spille i Royal Albert Hall i London. Arkivfoto: NTB ScanpixVis mer

Åges Royal Albert Hall-konsert utsolgt på fem minutter

Pakketurer revet vekk.

(Dagbladet): Klokka 10 i dag ble pakketurene til Åge Aleksandersens konsert i Royal Albert Hall lagt ut for salg. 

Ifølge Adresseavisa ble de revet bort på fem minutter.

Arrangør Bård Ivar Jørgensen i Koment hadde ikke trodd at det skulle gå så fort.

- Men det er svært gledelig at det gikk så fort. Veldig artig, sier Jørgensen til Adresseavisa, og avviser at det kommer til å bli satt opp ekstrakonsert.

Bare pakketurer Royal Albert Hall har en kapasitet på 4900 tilskuere, men 1300 av plassene er gitt på livstid til etterkommerne til de som var med på å bygge konserthuset.

Det har ikke vært  mulig å kjøpe separate billetter til konserten. 

Åge-fansen måtte derfor kjøpe en pakkeløsning, som inkluderer flybillett, hotell og konsertbillett til mellom 8000-9000 kroner. Dette har skapt mange reaksjoner fra personer som har lyst til å dra på konserten, men som for eksempel allerede bor i London.

Overfor Adresseavisa forsvarer arrangør Endre Storholt pakketurordningen med at de er redde for at for mange billetter vil kunne bli solgt til folk som bor i England og kanskje aldri har vært på Åge-konsert før.

De som kjenner Aleksandersens låthistorikk vet sikkert at han i 1975 oversatte Elton Johns «Country Comfort» til «Langt Igjæn Te Royal Albert Hall».

Elton John er velkommen Nå skal han altså spille der.

- Det er veldig, veldig stas, sa han på telefon til Dagbladet da nyheten ble kjent.

Han utelukker ikke at han vil bli nervøs.

- Ja, dette er ikke dagligdags. Vi er jo i trygge hender, men det er klart jeg er spent. 

På spørsmål om han vil prøve å få med seg Elton John til opptre sammen med ham i Royal Albert Hall, brøt trønderen ut i latter. 

- Hvis han kommer, så får han definitivt spille, lo han.