Agnes Kittelsen (33) spiller i ny amerikansk film

«The Swimmer» skal spilles inn både i Norge og i USA.

LANDET INTERNASJONAL ROLLE: Agnes Kittelsen skal spille May i den norskamerikanske filmen «The Swimmer», regissert av amerikanske Richard Fox. Etter det Dagbladet erfarer starter innspillingene allerede i sommer. Foto: Nina Hansen
LANDET INTERNASJONAL ROLLE: Agnes Kittelsen skal spille May i den norskamerikanske filmen «The Swimmer», regissert av amerikanske Richard Fox. Etter det Dagbladet erfarer starter innspillingene allerede i sommer. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er glad for å få være en del av dette prosjektet, og det er flott for Norge og norsk filmbransje at slike prestisjeprosjekt blir lagd her, sier Agnes Kittelsen.

- Jeg synes det blir veldig spennende å jobbe med et så flott team med Richard i spissen, sier Agnes Kittelsen om filmen «The Swimmer», som er et norsk-amerikansk samarbeidsprosjekt.

Filmen regisseres av amerikanske Richard Fox, som tidligere har jobbet med filmer som «Donnie Darko» og «The Descendants».  Co-Executive produsenter er norskfødte Hawk Ostby, som tidligere er Oscar-nominert, samt Mark Fergus, som blant annet har skrevet manus til «Iron Man» og «Children of Men» sammen.

Filmen handler om menneskets kamp mot naturen, og den ultimate fysiske utfordring. Adrenalinjunkien Richard Morgan er en ekstremsvømmer som reiser verden rundt for å finne de villeste, farligste elver. Denne hobbyen bringer ham til Norge.

En telefon om at hans far er alvorlig syk fører til hans livs største utfordring - både fysisk og psykisk. Agnes spiller rollen som May.

Spiller mot Kristoffer Joner Ifølge International Movie Database skal norske Kristoffer Joner spille mot Agnes i filmen «The Swimmer», sammen med den amerikanske skuespilleren Lance Henriksen, kjent fra filmer som Aliens og Terminator.

Manuset til filmen «The Swimmer» er skrevet av norske Bård Ivar Engelsås, som har jobbet med tv og kortfilm i flere år.

Filmen regissør Richard Fox er full av godord om den norske skuespilleren:

- Agnes har det håpet og den ekte godheten som er karakteren May. Hun er et ekstremt talent, og jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med henne, sier Richard Fox.

Samarbeidsprosjekt The Swimmer er et norsk-amerikansk samarbeid, og den første filmen som er et resultat av et amerikansk-norsk utviklingsinitaitiv,  US-Norway Film Development Initiative - en kreativ allianse mellom de amerikanske produsentene Lisa G.
Black i Garnet Girl LLC, Brandi Savitt i Senza Pictures og de to norske produsentene Joachim Lyng og Magnus Ramsdalen Tromsø-baserte Sweet Films.

Spilles inn i Norge Etter det Dagbladet erfarer skal filmen spilles inn både i Norge og i USA, og opptakene vil sannsynligvis starte allerede i sommer eller høst.

SAMARBEID: Regissør Richard Fox er full av lovord om den norske skuespilleren Agnes Kittelsen - og den norske naturen. Foto: Panorama Agency.
SAMARBEID: Regissør Richard Fox er full av lovord om den norske skuespilleren Agnes Kittelsen - og den norske naturen. Foto: Panorama Agency. Vis mer

Med det norske landskapet som bakgrunn beskrives «The Swimmer» som et foreløsende drama om en manns mål om å svømme en av Norges farligste elver.

- Norge er et sant utopia, alle burde fått muligheten til å oppleve det uendelig vakre landet. Jeg kan knapt vente med å dele dette vakre og rike landskapet med resten av verden gjennom «The Swimmer», sier Richard Fox i en pressemelding.

Da Dagbladet snakket med Agnes Kittelsen før kontrakten var signert fortalte hun at hun gledet seg veldig til det nye prosjektet, og at det var et godt manus.

Agnes Kittelsen brukte tida godt da hun var i L.A. med Oscar-nominerte Kon-Tiki, og hun er en av flere norske skuespillere som har fått god hjelp av den danske managern Lene Seestedt i Panorama Agency.

-Jeg er veldig glad for at dette skjer akkurat nå, sier Agnes Kittelsen.

Agnes Kittelsen

• Norsk skuespiller fra Kristiansand, født 20. mai 1980.
• Utdannet på Teaterhøgskolen (2003).
• Ble landskjent som Tikken Manus i storfilmen «Max Manus».
• Spilte seinere hovedrollen i komedien «Sykt Lykkelig».
• Spilte Thor Heyerdahls kone Liv i Oscar-nominerte «Kon-Tiki».
Spilte Vivian, Barnums kjæreste, i NRKs suksesserie «Halvbroren».
• Var nylig på turne med Riksteatrets stykke «Bedrag».
• Har en sønn (7) med skuespiller Endre Hellestveit. Paret flyttet fra hverandre i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer