TIL HOLLYWOOD: Når Oscar-utdelingen finner sted skulle Kittelsen egentlig spilt i forestillingen «Bedrag» på turné med Riksteatret. men nå har hun fått fri til å dra likevel.   Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIL HOLLYWOOD: Når Oscar-utdelingen finner sted skulle Kittelsen egentlig spilt i forestillingen «Bedrag» på turné med Riksteatret. men nå har hun fått fri til å dra likevel. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Agnes Kittelsen får fri for å dra til Oscar-utdelingen

Riksteatret tar en liten pause.

Når Oscar-utdelingen finner sted skulle Kittelsen egentlig spilt i forestillingen «Bedrag» på turné med Riksteatret. Turneen tar imidlertid en pause i tre dager så Agnes Kittelsen kan få være til stede på Oscar-utdelingen i Los Angeles 24. februar. Kittelsen spiller Thor Heyerdahls kone i «Kon-Tiki», som er nominert til beste utenlandske film.

- Det er klart dette er en stor begivenhet for meg og resten av ensemblet i «Kon-Tiki», så jeg er veldig glad for at jeg får reise. Jeg synes det er utrolig raust av Riksteatret og teatersjefen å gi meg fri, og takknemlig for at arrangørene på de aktuelle spillestedene var velvillige, sier Agnes Kittelsen.

Riksteatrets forestilling «Bedrag» har premiere i Mandal 21. februar, og legger så ut på landsdekkende turné. Selv om turneen tar pause i tre dager, skal ingen gå glipp av Kittelsen på scenen, for turneen utvides med tre dager for å spille på de berørte spillestedene senere.

Teatersjef Ellen Horn peker på at det ikke er hver dag Riksteatret har en Oscar-nominert skuespiller som Agnes Kittelsen ute på veien.

- Det forplikter å ha et så gullkantet ensemble som det vi har i «Bedrag». Derfor har vi diskutert situasjonen med arrangørene i Grimstad, Sandefjord og Fredrikstad, som alle har vært meget velvillig innstilt, og besluttet å legge om turneen, sier Horn.

(NTB)