Agnes Kittelsen får utro-sjokk i ny norsk film

Både Johnny Logan og Stein Torleif Bjella er med på stjernelaget i «Staying Alive».

(Dagbladet): I komedien «Staying Alive» får Agnes Kittelsens karakter Marianne seg et realt sjokk når hun oppdager at ektemannen Håkon (Anders Baasmo Christiansen) er utro med regnskapsføreren Frida, hun som alltid har med seg vaffeljern på jobben på fredager.

Avsløringen utløser unntakstilstand i Mariannes liv.

- Godt hjulpet av bestevenninnen Kristin, spilt av Linn Skåber, snubler hun ut i livet igjen og finner ut at kos er overvurdert, det er gøy som gjelder, forklarer regissør Charlotte Blom.

Sangstjerner «Staying Alive» får premiere i januar neste år, og i tillegg til å hente tittel fra en velkjent Bee Gees-låt har filmen kapret stjerner fra musikkverdenen til større og mindre roller. Både Eurovision-legende Johnny Logan og visekonge Stein Torleif Bjella får prøvd seg på kinolerretet.

- Bjella kom inn i bildet da jeg så etter noen til en rolle som brannmann, og innså at han oppfyller hele min idé om hva en brannmann er, sier regissør Blom.

Hun sier seg svært fornøyd med skuespillerprestasjonen hans.

Johnny Logan spiller seg selv i en mindre rolle i filmen, og ender etter sigende opp i flørt med Kittelsens karakter.

Humor-rutine Komedien er Charlotte Bloms spillefilmdebut, og hun står selv bak både manus og regi.

- Det har vært helt strålende, rett og slett veldig gøy! Det gir en stor trygghet å ha så mange flinke folk med seg, sier Blom.

I tillegg til Kittelsen, Baasmo, Skåber og Nils Jørgen Kaalstad har også de rutinerte komikerne Tor Erik Gunstrøm og Anne Marie Ottersen roller i filmen.

- Dette er jo skuespillere man har et forhold til fra barndommen, og det har vært veldig gøy å jobbe med folk som jeg har ledd mye av som yngre, avslutter Blom.

HEVNLYSTEN VENNINNE: Linn Skåber hjelper Agnes Kittelsen etter utroskapssjokket. Foto: Maipo / Nordisk film distribusjon
HEVNLYSTEN VENNINNE: Linn Skåber hjelper Agnes Kittelsen etter utroskapssjokket. Foto: Maipo / Nordisk film distribusjon Vis mer