Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Agnes Kittelsen lot seg overraske av «Kon-Tiki»-flåta

- Det virker nesten helt absurd.

BJØRVIKA (Dagbladet): Som oppvarming til kveldens gallapremiere av «Kon-Tiki», seilte Agnes Kittelsen (32) og resten av skuespillerne med flåten fra Bygdøy til Bjørvika.

- Det var veldig gøy. Vi hadde jo så mildt farvann og champagne om bord, så det var en lett flåteferd, sier Kittelsen til Dagbladet.

I motsetning til hennes mannlige «Kon-Tiki»-kolleger, har ikke Kittelsen spilt inn noen scener om bord på flåten. Derfor var dagens seilas med Kon-Tiki-flåten hennes første.

Og 32-åringen innrømmer at flåtens størrelse kom som en overraskelse på henne.

- Virker nesten absurd - Jeg var litt overraska over at den var så liten. Jeg trodde den var litt større, så jeg må si jeg beundrer gutta som har vært der så lenge, sier hun.

Selv er hun usikker på om hun kunne gått i Thor Heyerdahls fotspor, og tilbrakt 101 dager til sjøs om bord på en flåte.

- Det hadde kommet litt an på klimaet. Hvis det var varmt, så hadde jeg nok kanskje klart meg litt lenger. Kanskje 30 dager.

«KON-TIKI»-PAR: I storfilmen «Kon-Tiki» spiller Agnes Kittelsen kona til Thor Heyerdahl, spilt av Pål Sverre Valheim Hagen. 
Foto/Copyright: Carl Christian Raabe
«KON-TIKI»-PAR: I storfilmen «Kon-Tiki» spiller Agnes Kittelsen kona til Thor Heyerdahl, spilt av Pål Sverre Valheim Hagen. Foto/Copyright: Carl Christian Raabe Vis mer

- Jeg tenker på plassen om bord. Jeg lurer på hvordan de fikk beveget seg. Så det må jeg si: Å leve så trangt så lenge virker nesten helt absurd. Flåten virker større i filmen.

Kongelig filmpremiere Og i kveld gleder Kittelsen seg til å se filmen på Operaen - sammen med blant andre kong Harald og dronning Sonja. Kongen og dronningen var også til stede under premieren på «Max Manus» i 2008, der Kittelsen hadde rollen som Tikken Manus.

- Kongen og dronningen kommer hver gang jeg er på kino, så jeg går alltid på kino med kongen, sier hun og smiler.

- Hva skal du ha på deg i kveld?

- Noe langt og fint - til ære for kongen, sier Kittelsen hemmelighetsfullt.

PYNTER SEG FOR KONGEN: I kveld finner Agnes Kittelsen fram finstasen når hun skal på «Kon-Tikis» gallapremiere på operaen sammen med blant andre kongen.  Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
PYNTER SEG FOR KONGEN: I kveld finner Agnes Kittelsen fram finstasen når hun skal på «Kon-Tikis» gallapremiere på operaen sammen med blant andre kongen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media