Agnes leser den første norske lydboksingelpodcasten

Litteratur + pop.

FERDIGSNAKKA: Agnes Ravatn er først ute i en ny serie podcaster med lydboksingler, der korte tekster leses av forfatteren, akkompagnert av spesialskrevet musikk. Foto
FERDIGSNAKKA: Agnes Ravatn er først ute i en ny serie podcaster med lydboksingler, der korte tekster leses av forfatteren, akkompagnert av spesialskrevet musikk. Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(RETT PÅ NETT): Om «podcasten «Ferdigsnakka» skulle blir en suksess, må det være lov å si at det neppe er tittelens fortjeneste. Eller er det bare meg som har rukket gå grundig lei dette begrepet? Er det kanskje noen metanivåer her jeg ikke har fått med meg? Uansett - podcasten fortjener en sjanse. Ferdig snakka.

Det hele startet, ifølge prosjektets nettside, med «et sukk over høytopplesningen». Mye pent kan sies om litteraturhus, litterære salonger og bibliotekkvelder med høytlesing av dikt og prosa, men det er ikke til å komme fra at det noen ganger kan være et temmelig søvndyssende opplegg å høre en forfatter eller lyriker framføre tekster fra egen produksjon. Hvorfor er det slik at man kan gå på konsert og ha det gøy eller bli berørt, mens man ofte står igjen som et langt gjesp etter en litteraturkveld, spurte Synne Øverland Knudsen, redaktør i litteraturtidsskriftet Fanfare, seg.

Det enkle svaret er selvsagt at musikk trykker på noen andre knapper enn litteraturen gjør, men det ble nok litt i enkleste laget for Knudsen & co. Den tidligere musikeren bestemte seg i stedet for å utvikle et nytt konsept, der man matcher høytlesing av korte tekster med musikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.