Agnes på kino i USA, Tyskland, Spania, Polen, Ungarn

Og minst ti andre land.

«Sykt lykkelig», Agnes Kittelsen-komedien som vant en stor pris i Sundance, er solgt til mer enn 15 land.

Det melder Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Under filmfestivalen i Berlin skal interessen for filmen ha vært så stor at man måtte sette opp ekstravisninger for at alle potensielle kjøpere skulle få se filmen.

Resultatet er kinovisninger i minst 15 land, deriblant USA, der det er det anerkjente produksjonsselskapet Magnolia Pictures som skal distribuere den.

Det er det samme selskapet som skal vise den fortsatt uferdige Jo Nesbø-filmatiseringen «Hodejegerne», med Aksel Hennie i hovedrollen, i 15 amerikanske byer.

«Happy, Happy», som «Sykt lykkelig» heter i utlandet, hadde premiere i Norge i november i fjor. Filmen er debuten til regissør Anne Sewitsky, som allerede neste uke har premiere for sitt neste prosjekt, barnefilmen «Jørgen+Anne = sant».

Den handler om den evig positivt innstilte husmora Kaja (Kittelsen), og hvordan hennes liv blir satt på hodet når familien får nye, eksotiske naboer.

Filmen «sniker seg inn soveromsdører og vinduer og får seeren til å føle seg som en kikker», mente Dagbladets anmelder og ga den terningkast fire. Direktør for Magnolia Pictures, Eamonn Bowles, skal være mer positivt innstilt:

- «Sykt lykkelig» er veldig morsom, og et friskt pust av en film, sier hun ifølge NFIs pressemelding.

SLÅR AN I UTLANDET: Skuespiller Agnes Kittelsen (til venstre) og regissør Anne Sewitsky. Foto: Berit Roald / Scanpix .
SLÅR AN I UTLANDET: Skuespiller Agnes Kittelsen (til venstre) og regissør Anne Sewitsky. Foto: Berit Roald / Scanpix . Vis mer