Agnes Ravatn fikk P2-lytternes romanpris

- En spesielt fin pris å få, fordi det er leserne som bestemmer.

FENGET LESERNE: Ikke alle litteraturkritikere jublet over Agnes Ravatns roman av fjoråret. Men P2-lytternes jury mente «Fugletribunalet» var best. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FENGET LESERNE: Ikke alle litteraturkritikere jublet over Agnes Ravatns roman av fjoråret. Men P2-lytternes jury mente «Fugletribunalet» var best. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er langt fra første gang det gjøres stas på spaltist og forfatter Agnes Ravatn (30), men nå kan hun føye P2-lytternes romanpris til lista over hedersbevisninger.

Prisen mottar hun for romanen «Fugletribunalet», under en seremoni på Litteraturhuset i Fredrikstad i morgen.

- Man skal kanskje ikke vekte priser mot hverandre. Men denne er er spesiell fordi det er leserne, ikke er profesjonelle kritikere og andre forfattere som bestemmer hvem som vinner. Og det er leserne jeg primært skriver for, sier Ravatn, som blant annet er fast spaltist i Dagbladet.

Deles ut av lytter-jury P2-lytternes romanpris, som ble oppretta i 1997 og består av både penger og kunst, deles ut av en jury bestående av seks litteraturinteresserte radiolyttere.

Når de diskuterer de nominerte bøkene, kringkastes samtalene på radio. Da har Ravatn sittet og fulgt med.

- Å høre om deres leseropplevelser med boka har vært noe av det kjekkeste jeg har opplevd - gripende, rett og slett. De seks jurymedlemmene møter nok litteraturen på en litt annen måte enn folk som jobber med litteratur til daglig, og de har hatt forstandige, grundige diskusjoner, sier Ravatn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer