- Agnes Ravatn skrev fjorårets beste bok

Ungdommen er enig med P2-lytterne.

PRISVINNER: Forfatter og spaltist Agnes Ravatn fikk i dag Ungdommens Kritikerpris. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
PRISVINNER: Forfatter og spaltist Agnes Ravatn fikk i dag Ungdommens Kritikerpris. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Som du kanskje har fått med deg, dersom du har fulgt litt med på db.no/bok i det siste, er det tid for priser i bok-Norge. I dag var det ungdommens tur til å peke på fjorårets beste bok, gjennom utdelingen av Ungdommens Kritikerpris.

Den gikk til Dagblad-spaltist Agnes Ravatn, for boka «Fugletribunalet».

Skulle tatt på kjole - Dette var veldig kjekt. Jeg hadde ikke trodd det, da hadde jeg tatt på meg kjole. Jeg må få takke alle skolene og elevene som har lest. Dere representerer en veldig innsiktsfull leserskare, sa Ravatn da hun mottok prisen, ifølge en pressemelding fra Foreningen !les.

De administrerer prisen, mens en jury på 150 elever fra videregående skoler har stemt fram vinneren. «Fugletribunalet» var en av åtte bøker som var nominert til prisen, valgt ut av Norsk Kritikerlag.

Elevene kom til akkurat samme konklusjon som P2-lytterne gjorde tidligere i år. Også P2-lytternes romanpris gikk til Agnes Ravatn.

Avslutning med klo «Fugletribunalet» handler om TV-programlederen Allis Hagtorn, som flytter til et avsides sted og tar jobb som hushjelp for Sigurd Bagge, en mann i førtiåra. Etterhvert som Allis' fascinasjon for Sigurd øker, og hun finner ut mer om bakgrunnen hans, blir vi også kjent med hennes historie. Hun har forlatt mann og jobb etter en offentlig sexskandale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer