RØDT, BLÅTT, GULT OG GRØNT: Agnete Johnsen har et sterkt forhold til det samiske flagget, og nå får hun likevel bruke det i Stockholm i forbindelse med MGP-finalene.
Foto: Christian Roth Christensen
RØDT, BLÅTT, GULT OG GRØNT: Agnete Johnsen har et sterkt forhold til det samiske flagget, og nå får hun likevel bruke det i Stockholm i forbindelse med MGP-finalene. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Agnete får bruke det samiske flagget i MGP

EBU-ledelsen snur.

Tidligere denne uke fikk den norske Melodi Grand Prix-delegasjonen beskjed om at Agnete Johnsen, som er same, ikke fikk anledning til å bruke både det norske og det samiske flagget.

Nå har Eurovisjonsledelsen snudd, melder NRK.

- Arrangøren kommer ikke til å si nei til samiske flagg allikevel. Det synes Agnete og hele den norske delegasjonen er svært hyggelig, sier Agnetes manager, Espen Nystad til avisen Sagat.

Den felleseuropeiske tv-organisasjonen EBU har strenge flaggregler for flaggbruk.

Hovedregelen er at bare er tillatt med flagg fra de deltakende land, EU-flagget, flagg fra land som tidligere har deltatt, eller fra land som er fullverdig medlem av FN.

Det fins ett unntak fra reglene: regnbueflagget - som er de homofile, lesbiske, bifile og transpersoners flagg.

Men nå får også samene lov til å bruke flagget sitt - og dermed kan Agnete vifte med to flagg den kommende uka når de europeiske MGP-finalene arrangeres.