«Noia»

Agnete Johnsen om panikkangsten i MGP: - Jeg-kommer-til-å-dø-angst

Ny podkast-serie om angst.

Preget: Agnete Johnsen da hun møtte pressen i Stockholm etter at hun overraskende røk ut av Eurovision 2016 allerede i semifinalen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
Preget: Agnete Johnsen da hun møtte pressen i Stockholm etter at hun overraskende røk ut av Eurovision 2016 allerede i semifinalen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Musikkarrieren hennes startet som 14-åring i The BlackSheeps. Da Agnete Kristin Johnsen (23) skulle stå på scenen for Norge i Eurovision 2016, var hun inne i sin verste periode med panikkangst.

Artisten har lenge vært åpen om sine angstproblemer. I den nye podkast-serien «Noia» forteller hun hvordan angsten oppsto og hva den har gjort med henne. Fra hun på ungdomsskolen fikk vondt i magen, til den brøt ut for alvor da hun var 16-17 år og skulle begynne på videregående.

- Det gikk ikke så bra. Jeg måtte slutte fordi jeg hadde så mye angst. Jeg prøvde meg på første året to ganger, men det gikk ikke, rett og slett.

- Ekstremt og dramatisk

Christine Dancke, blant annet kjent som programleder i NRK P3, har laget podkast-serien der Johnsen, Fabian Stang og Kristoffer Lo fra Highasakite er blant dem som snakker om sine erfaringer.

Panikkangst er en fellesnevner for flere av dem. Og angst for å få angst.

- Jeg bestemte meg for å gjøre noe på dette to dager etter at jeg hadde hatt mitt første anfall. Panikkangst er ekstremt og dramatisk - og vanlig. Likevel ante jeg ingenting om det, sier Dancke til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer