CLINTON HYLLET LINCOLN: Men det hjalp ikke for Steven Spielberg-filmen som var nominert til sju Golden Globe, men bare fikk en. Foto: Scanpix/AP Photo/NBC
CLINTON HYLLET LINCOLN: Men det hjalp ikke for Steven Spielberg-filmen som var nominert til sju Golden Globe, men bare fikk en. Foto: Scanpix/AP Photo/NBCVis mer

- Åh, det er han mannen til Hillary Clinton!

Ekspresident dukket overraskende opp på Golden Globe.

(Dagbladet): Den ledet på forhånd med hele sju nominasjoner, og da Spielberg-filmen «Lincoln» med Daniel Day Lewis i hovedrollen ble introdusert på Golden Globe-utdelinga natt til mandag var det ingen ringere enn Bill Clinton som overraskende dukket opp og holdt innledningen.

- President Lincolns kamp for å avskaffe slaveriet viser oss at pågående framgang er smidd i en digel der både prinsipper og kompromisser uinngår, sa Clinton.

Ektemannen - Denne brilliante filmen viser hvordan han gjorde det, og skaper håp om at vi klarer det igjen, sa USAs tidligere president ifølge Huffington Post.

- Det var ektemannen til Hillary Clinton! utbrøt Amy Poehler, en av de to Golden Globe-vertene etter talen.

Det endte likevel bare med en pris til «Lincoln», nemlig beste mannlige hovedrolle (Day Lewis).

Ben Affleck-filmen «Argo», om gisseldramaet i Teheran i 1979, snøt Steven Spielberg både for pris for beste regi og for beste dramafilm.

Quentin Tarantino-filmen «Django Unchained» kom den i forkjøpet i racet om beste mannlige birolle (gikk til Chrstoph Waltz) og beste manus.

Pris til nybakt mamma «Les Miserables» var den beste filmen i kategorien musikal/komedie, hadde den beste kvinnelige birollehaveren i Anne Hathaway og den beste mannlige skuespilleren i komedie og drama med Hugh Jackman. Den fikk dermed flest priser i alt.

LEDET SHOWET: Tina Fey (kjent fra 30 Rock) og Amy Poehler (kjent fra Parks and Recreation). Foto: Scanpix/Reuters
LEDET SHOWET: Tina Fey (kjent fra 30 Rock) og Amy Poehler (kjent fra Parks and Recreation). Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

«Life of Pi» ble belønnet for best filmmusikk, mens Adeles «Skyfall» fikk pris for den beste låta. Sangerinna gjorde sin første opptreden i rampelyset siden hun ble mor i høst.

Hun var på utdelinga sammen med venninna Ida, som også er nybakt mamma, og hevdet i takketalen at hun ikke hadde forventet å motta pris.

- Vi er bokstavelig talt bare en tur på byen, sa hun.

PÅ BYEN: Adele var ute med ei venninne for første gang siden hun ble mamma. Foto: Scanpix/Reuters
PÅ BYEN: Adele var ute med ei venninne for første gang siden hun ble mamma. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer