Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Aina Stenersen er dobbeltmoralsk

Aina Stenersen bryter gjerne menneskerettigheter og påtvinger andre å underrette seg henne. Men det er jeg som er syndebukken.

Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Dagbladet skriver Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, en skarp kritikk mot meg. Stenersen starter med å kritisere kronikken min, og deretter lager hun et spetakkel ut av at jeg ikke tok henne i hånda. Reiser man rundt i verden vil man finne ulike tradisjoner og skikker når det kommer til kroppskontakt. Noen steder hilser man på hverandre med kroppskontakt, mens andre steder uten. Ifølge Nasjonal digital læringsarena er det alminnelig i Norge å ikke ha fysisk kroppskontakt når man hilser på en man ikke kjenner. Frp's leder bør kanskje selv følge det som er allmenn skikk i landet?

Norge er et flerkulturelt land hvor alle har retten til å praktisere sin religion privat og i det offentlige rom. Jeg referer til FNs menneskerettighetskonvensjon, artikkel 18.

«Enhver har rett til tanke-, samvittighets- og religionsfrihet. Denne rett omfatter frihet til [ ...] å gi uttrykk for sin religion eller tro gjennom undervisning, utøvelse, tilbedelse og ritualer.»

Å gi uttrykk for min religion er nettopp det jeg gjorde, og dette skal være akseptert i Norge. Stenersens påstand om at det er kvinneundertrykkelse er bare basert på hennes egne følelser, samt lite forståelse og toleranse for andres verdier og normer.

Hvis man velger å ikke håndhilse på det motsatte kjønn, betyr ikke det at man ikke hilser på vedkommende. Man hilser og viser respekt, men uten å ha fysisk kontakt.

Det å avstå fra fysisk kontakt er overhodet ikke fordi man anser den andre som mindreverdig eller for å være frekk. Tvert imot: For en muslim som ikke håndhilser, er dette et signal på at man har så høy respekt for den andre at man ikke har rett til å berøre vedkommende. Dette gjelder begge kjønn, og kan dermed ikke være kvinneundertrykkende. Hvis en kvinne velger å hilse på en mann uten å ha fysisk kontakt, hvordan kan dette tolkes som kvinneundertrykkende? Ironisk nok, undertrykkeren er den som nærmest påtvinger - gjennom press og uthenging - en annen å underordne seg ens egne normer for å bli akseptert.

Stenersen påstår at Islam Net ønsker steining for utroskap og at vi i tillegg har uttalt oss diskriminerende overfor homofile. På Dagsnytt Atten har jeg oppklart Stenersen sine misforståelser relatert til steining for utroskap, og i en kronikk i Dagbladet har jeg vist at jeg ikke har diskriminerende holdninger til homofile.

Ettersom Stenersen kritiserer meg for å ikke ta henne i hånda på Underhuset hos TV2, er det greit å påpeke at hun er dobbeltmoralsk. I Underhuset ville Stenersen forby meg å invitere det de hun anser som «hatpredikanter», men når hun ble bedt om å ta stilling til om hun ville forby Obama og Trump innreise til Norge, unngikk hun å svare - gjentatte ganger!

Obama er blant annet kjent for å ha latt konsentrasjonsleiren Guantánamo Bay være oppe til verks til dags dato. Å kritisere Islam Net for å invitere «hatpredikanter» som støtter dødsstraff, og samtidig ønske andre lands ledere med en velkjent historie om både dødsstraff og tortur velkommen inn i landet, lukter ikke noe annet enn dobbeltmoral.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!