Air går rett til himmels

Albumet var klart allerede i oktober, men den franske duoen Air måtte vente helt til januar før stjernene sto riktig på himmelen og de kunne slippe plata. Og som horoskopet fortalte dem: Air går rett til himmels.

Og skal vi tro listeplasseringer og salgstall, burde kanskje flere band gjøre som de smått eksentriske franskmennene. Denne uka gikk singelen «Sexy Boy» rett inn på en 13. plass i England, og låta er i ferd med å bli en hit i store deler av Europa. I Norge har debutalbumet solgt hele 8000 bare på rykter - et eksepsjonelt salgstall for en ukjent fransk gruppe. I Dagbladet fikk «Moon Safari» terningkast seks.

'Allo! 'Allo!

- De språklige barrierene har forsvunnet med tekno. Det har gjort det mye lettere for franskmenn å slå gjennom utenfor Frankrike, stotrer Nicolas Godin og Jean Benoit Dunckel på engelsk med umiskjennelig aksent. Foreløpig har de et større publikum utenfor Frankrike.
- Det er ikke om å gjøre å bli kjent hjemme. I Frankrike liker man ikke berømmelse. Se på Daftpunk; de er et av verdens største teknoband og ingen vet hvordan de ser ut. Slik vil franskmenn at det skal være, sier Nicolas.

Skjebnen bestemmer

Jean Benoit (populært kalt JB) har studert matematikk, fysikk og seinere klassisk musikk ved konservatoriet i Versaille, der gruppa kommer fra. Nicolas har gått på arkitektskolen.

- Det er kult å bli sett på som intellektuelle når vi forhandler om kontrakter. Når vi lager musikk er det helt andre ting som gjelder. Da prøver vi å bruke instinktene våre, forteller de.
Og nest etter instinktene, er det stjernene som styrer Air.

- Vi er veldig opptatt av astrologi. Det er bedre å tro på stjernene enn å tro på Gud. Mange bruker altfor mye tid på politikk og religion, mens få bryr seg om skjebnen, sier JB.

- Men vi er ikke opptatt av new age. Vi er da tross alt franskmenn, vi liker kjøtt og blod, forsikrer den svevende duoen.

LUFTIG DUO: De er det neste store bandet i den franske tekno-bølgen etter Daftpunk. Men foreløpig er astrologi viktigere enn plateselskapets strategi for Nicolas Godin (t.v.) og Jean Benoit Dunvkel i Air.