Air på lufta

Den franske duoen Air lanserer i dag sitt nye album, «10 000 Hz, Legend», tre år etter braksuksessen «Moon Safari» og etter musikken til Sofia Coppolas film «Virgin Suicides». Etter eget utsagn er det noe «helt nytt» de presenterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Les anmeldelsen

PARIS (Dagbladet): «10 000 Hz, Legend» er blitt til i Paris og Los Angeles. Og det har tatt tid å lage plata.

- Det er som et svangerskap. Derfor tok det tid. Dette er nyere, friere, mer ekstravagant og mer voldelig, slemmere enn det vi har gjort før, sier Nicolas Godin og Jean-Benont Dunckel, begge 32.

- Betyr det at dere synes dere var snille før?

- Ja.(Latter).

Air har med denne «snille» musikken erobret store deler av verden, på nivå med den andre elektroniske kometduoen i Frankrike, Daft Punk. Det førte også til at Francis Ford Coppolas datter Sofia ville ha dem til å lage musikken til hennes film «Virgin Suicides».

Kunstverk

Til «10 000 Hz, Legend» har duoen samarbeidet med blant andre Beck, tidligere Red Kross-trommeslager Brian Reitzell, samt Surgar og Yumiko fra Buffalo Daughter.

Air

Ble dannet på midten av 90-tallet av franskmennene Nicolas Godin og Jean-Benont Dunckel.Debuterte i 1998 med «Moon Safari», som ble en chillout-suksess. Albumet har allerede fått et klassikerstempel. I fjor kom oppfølgeren «The Virgin Suicides». I dag slippes bandets tredje cd, «10 000 Hz, Legend».

Spiller elektronisk popmusikk influert av band som The Cars, Jean Michel Jarre, The Beach Boys og Burt Bacharach.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer