Air til Norge for første gang

Til høsten kommer de franske luftgutta til Norge med sin elektroniske stemningspop. Det er første gang de holder konsert i Norge.

Air, som består av de to franske musikerne Jean-Benoît Dunckel og Nicolas Godin, slo igjennom i 1998 med debutalbumet «Moon Safari».

Albumet og hitsinglen «Sexy Boy» ga dem en posisjon i den europeiske klubb-bølgen, og plasseringer på hitlistene. Og albumet har allerede fått klassikerstempel.

Duoen ble skapt på 90-tallet og debutalbumet kan beskrives som elektronisk popmusikk influert av band som The Cars, Jean Michel Jarre, The Beach Boys og Burt Bacharach.

Melankoli-album

Nå er de aktuelle med albumet «10 000 Hz Legend», en mørkere plate ennn debutalbumet, hvor de blant annet har fått med seg Beck på vokal på to av låtene. Albumet er mer en videreføring av stemningen fra filmmusikken til «Virgin Suicides», duoen sto nemlig bak soundtracket til Sofia Coppolas spillefilmdebut fra i fjor.

Albumet har gode kritikker, i Dagbladet får duoen en femmer for sin modige tristesse. Dette albumet tilbyr noe annet en debutens luftige chill-out og behagelige sommerstemning. Ifølge anmelderen vil nok bandet skuffe en del fans, men også skaffe seg nye:

«Nicholas og Jean-Benoît forlater her sin sofistikerte og lett tilgjengelige chill-out til fordel for det de selv har døpt sitt heroinalbum. Med andre ord får du blytung og klam tristesse som kommer til å skape en ubehagelig stemning i stua. Men det låter også vakkert og tiltalende, og ikke minst annerledes.»

Spiller for første gang i Norge

Den populære duoen har aldri spilt i Norge tidligere. På konserten har de med seg Sebastian Tellier som sin spesielle gjest. Billetter er allerede lagt ut for salg, så det er bare å skynde seg for å sikre eg plass på den musikalske luftreisen til høsten.

Les mer på plateselskapets sider om albumet 10 000 Hz Legend.