Air til Øya

Fem nye band er klare for Øyafestivalen.

(Dagbladet.no): Franske Airs elektriske retrounivers er for mange den perfekte søndagsmusikken, og ledelsen i Øyafestivalen håper duoens elektroniske idyll passer fint inn i Middelalderparken i begynnelsen av august.

Prøvd lenge

- Vi har prøvd å få Air tidligere, i fjor blant annet. Så vi har ventet en stund på den bekreftelsen, for å si det sånn. Det blir en fin sommerkveld i parken, sier daglig leder i Øyafestivalen, Stein Blomseth, til Dagbladet.no.

Air slapp et nytt album i januar, og Dagbladet ble imponert til en femmer:

- «Talkie Walkie» er rett og slett elektronisk idyll. Og som kongene av kulturkitsch, har de oppkalt albumets mest atmosfæriske instrumentallåt etter regissøren Mike Mills. Dessuten har de beholdt verdensromstematikken fra de foregående albumene: «Surfing on a Rocket» er nemlig «Talkie Walkie»s «Sexy Boy»

Ellers har festivalen hentet inn spacerockerne We, svenskene Soundtrack Of Our Lives, kanadiske Buck 65 og de unge rap-talentene Onkl P og Jaa 9.

Jobber med flere navn

Øyafestivalen jobber ifølge Blomseth med flere store norske og utenlandske navn. De

- Vi har god kontroll på de norske, men vi venter på littt på svar fra utlandet. Men sjansene er relativt store for flere store internasjonale navn. Men det blir ikke gigantnavn, det er ikke slik vi jobber, sier Stein Blomseth.