Akademiet driver en god skole

Hobbelstad konstruerer en motsetning mellom fritt skolevalg og en skole som ser elevene.

Oslo, 20080205. Bjørnsletta ungdomsskole. Et pennal og notatbøker, skolebøker, tavle, klasserom. Illustrasjonsfoto. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Oslo, 20080205. Bjørnsletta ungdomsskole. Et pennal og notatbøker, skolebøker, tavle, klasserom. Illustrasjonsfoto. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets Inger Merete Hobbelstad begår faktafeil og grove insinuasjoner om Akademiet-skolene i sin kommentar 14. juli. Det er synd, fordi det kunne vært unngått hvis hun tok kontakt med oss for å kvalitetssikre eget faktagrunnlag.Hobbelstad skriver at Akademiet har en karaktergaranti ved våre skoler, og insinuerer at vi gir våre elever unaturlig høye standpunktkarakterer. Dette baserer hun på et avvik mellom standpunktkarakter og eksamenskarakter.

Hun overser at karaktergarantien ikke gjelder for våre videregående skoler. Den gjelder Akademiet Nettstudier og Akademiet Privatistskole, som er tilbud til elever som vil ta fag eller forbedre sine karakterer som privatister. Privatisteksamen avlegges hos fylkeskommunen, og karakteren bestemmes av en ekstern sensor. Den eneste måten garantien kan innfris er altså at vi sørger for at elevene lærer så mye at de forbedrer karakteren. Denne garantien beskrives tydelig på våre hjemmesider. Avviket mellom standpunktkarakterer og eksamenskarakterer hos Akademiet baserer Hobbelstad på ett enkelt fag ved én enkelt skole våren 2012, og sammenlikner det med alle skolene i Oslo. Hadde Hobbelstad kontaktet oss kunne hun fått tallene for 2013. Våren 2013 var avviket på 0,60. Landsgjennomsnitt var på 0,55 i 2012.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer