Aker Kværners vedlikehold

GUANTÁNAMO: Aker Kværner var inne i og drev fortløpende vedlikehold av cellene på Guantánamo. De må ha visst hva som foregikk, men gjorde ikke noe for å hindre det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før helgen ble det kjent at Stortingets medlemmer har utpekt Kjell Inge Røkke til årets Peer Gynt og at han til sommeren vil motta denne æresbevisningen. Røkke selv sier han er stolt og glad over utnevnelsen og sitt bidrag til å gjøre Norge kjent i utlandet. Samtidig pågår debatten rundt Erling Borgens film som blant annet tar for seg Aker Kværner sitt engasjement på Guantánamo, også dette har gjort Norge kjent i utlandet.Det er svært få som bestrider at det foregår grove menneskerettighetsbrudd på Guantanamobasen. Det gjorde heller ikke Aker Kværner da vi møttes for å diskutere den klagen Forum for utvikling og miljø (ForUM) la fram for det norske kontaktpunktet for OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper 20.juni i 2005. I klagen hevder vi at Aker Kværner ved sin virksomhet ikke har vist respekt for menneskerettighetene til fangene på Guantanamo Bay. OECDs kontaktpunkt som ligger i UD har vært sammensatt av representanter fra embetsverket, LO og NHO, samt partene. ForUM fikk fullt medhold på alle viktige punkter under realitetsbehandlingen av vår klage (Den fullstendige klagen kan leses på www.forumfor.no).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer