Akersgatas Rock City-hat

Gigantomanien i kommune, fylke, departement og storting, med påfølgende «misforståelser», har ført til kostnadsmareritt for Namsos.

OVERSKUDD:  Rock City Namsos ble åpnet av kulturminister Anniken Huitfeldt november 2011. « Fra underskudd på 9 millioner kroner i 2012, går Rock City nå med overskudd», skriver artikkelforfatterne. Foto: NTB Scanpix
.
Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpix
OVERSKUDD: Rock City Namsos ble åpnet av kulturminister Anniken Huitfeldt november 2011. « Fra underskudd på 9 millioner kroner i 2012, går Rock City nå med overskudd», skriver artikkelforfatterne. Foto: NTB Scanpix . Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kulturredaktør Geir Ramnefjell spanderer spalteplass på å råde kulturminister Widvey til å ikke redde Rock City. Han viser til Namsos kommunes skandaler i denne svært mediebelyste institusjonen med nasjonalt mandat for pop og rock.

Ramnefjell har rett i at Rock City har hatt en kronglete livsvei der rolleblandinger, politisk rot og økonomiske overskridelser har dominert. Senest iscenesatt av et klønete styre som har brukt mesteparten av sin halvårige levetid på å forsøke å sparke daglig leder Åsmund Prytz. Uten hell, med et forhandlingsresultat der styret trekker oppsigelsen! Komikveld vil mange si, og med rette har Rock City ofte vært leverandør til «Nytt på Nytt» og andre satireinstitusjoner.

Som kommunepolitikere i Namsos har vi vært kritiske til hvordan Rock City utviklet seg. Uføret er ikke bare vår skyld, også nasjonale politikere har bidratt. Gigantomanien i kommune, fylke, departement og storting, med påfølgende «misforståelser», har ført til kostnadsmareritt for Namsos. I Namsos har vi hatt angst i befolkningen og blant lokalpolitikerne. Angst for å legge oss ut med lokale og nasjonale beslutningstakere, inkludert ordfører og styre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer