akksjon kvinnerock

20 år med jenter, gitarer, bass og trommer. Aktivt kvinnekultursenter (AKKS) fyller år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER TIME I BASSGITAR på Aktivt kvinnekultursenter (AKKS) i Brenneriveien 9 i Oslo. Lærer Per Harald Ottosen spiller basslinja på Garbage-låten «Shut Your Mouth».

- Det er egentlig ikke noe vanskelig, sier Hildegunn Grødal (21).

- Du skal innom den g-en hver jævla gang? spør Olaug Flakne (31).

- Vi tar det én gang til, sier lærer Per.

Olaug fikk bass i 30-årsgave. Margit kjente noen i et band som mangla en bassist. Hildegunn ble overtalt til å bli med av Margit. Og Hege har alltid hatt lyst til å spille. De er nybegynnere alle sammen, og glade for at AKKS finnes. Når de er ferdige på basskurset om noen uker, skal de begynne på samspillgrupper. Der kan de treffe folk som de kanskje fortsetter å spille sammen med.

AKTIVT KVINNEKULTURSENTER startet med øvingsrom i kjelleren på Blitz. Nå har de lokaler i Brenneriveien, like ved klubben Blå. Gutter kan leie øvingslokalet, men jenter kommer først i køen på alle kursene. AKKS har også fått underbruk i Stavanger, Bergen, og Trondheim. Og det er fortsatt kurs i bass, trommer, gitarspill og vokal som er kjernevirksomheten, sammen med samspillgruppene hvor kvinner i alle aldrer finner likesinnede på andre instrumenter. AKKS vil gjerne utvide repertoaret av sjangere, og etter jul blir det rap-kurs med Elling i Gatas Parlament. AKKS driver sine fire avdelinger for de 800000 kronene de får fra Kulturdepartementet, ispedd litt kommunale midler. Det er ganske mye spilling for lite penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer