Akkurat gal nok

Si meg hvilke medisiner du går på, og jeg skal fortelle deg om du fungerer bra på tv.

Passe gal: Kevin Spaceys politikerkarakter Frank Underwood i House of Cards manøvrerer seg gjennom maktapparatet med finstemt psykopati. AP/Netflix, Melinda Sue Gordon
Passe gal: Kevin Spaceys politikerkarakter Frank Underwood i House of Cards manøvrerer seg gjennom maktapparatet med finstemt psykopati. AP/Netflix, Melinda Sue Gordon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en kronikk her i avisa påskeaften skrev Thomas Seltzer om populærkulturens tre konger: rødmeren, drittsekken og idioten - hvor den viktigste nettopp er drittsekken. Han eller hun som får ting gjort, som ikke bryr seg med reaksjoner. Sosiopaten. Eller psykopaten, for å bruke det riktige begrepet: Manipulerende, svikefull, sjarmerende, selvberettigende.

I den amerikanske bestselgeren «The Psycopath Test» tar forfatter Jon Ronson leserne med på en reise inn i psykopatenes verden. Han møter fengselsinnsatte, en tidligere leder for en dødsskvadron, og en administrerende direktør som fant spesiell glede i å legge ned fabrikker og si opp folk. Tesen i boka er noe i nærheten av at samfunnet er bygget opp slik at vi danser etter psykopatenes pipe. Litt slik som Netflix-serien «House of Cards» portretterer maktspillet i Washington D.C. - der Kevin Spaceys politikerkarakter Frank Underwood hensynsløst manøvrerer seg gjennom maktapparatet med finstemt psykopati.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer