- Akkurat nå angrer Bond på at han ikke gjemte seg i en dass

«Hodejegerne» vant britisk filmpris i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske spenningsfilmen «Hodejegerne», regissert av Morten Tyldum, vant i kveld prisen for beste thriller under prestisjetunge «Empire-awards» i England. Prisutdelingen blir arrangert av det toneangivende filmmagasinet Empire, som er Englands desidert mest leste filmmagasin, og det er leserne som stemmer fram prisvinnerne.

- Fullstendig uvirkelig, sier produsent Marianne Gray, som var til stede sammen skuespiller Synnøve Macody Lund og produsent Asle Vatn, ifølge Empires hjemmesider.

Prisen ble delt ut av Jenna Coleman, for tiden aktuell i science fiction-serien «Doctor Who», og  skuespiller Tom Riley.
Asle Vatn sier til Empire at han ikke forventet at «Hodejegerne» skulle nå opp i konkurranse med Bond-filmen «Skyfall» som er på hjemmebane.

Utdelingen ble ledet av den irske komikeren og skuespilleren Ed Byrne.

- Akkurat nå angrer Sam Mendes på at han ikke fikk Bond til å gjemme seg i en dass, sa Byrne etter at «Hodejegerne» fikk prisen, med klar referanse til scenen der Aksel Hennies karakter Roger Brown redder livet ved å hoppe ned i en utedo.

«Hodejegerne» har gjort det knallsterkt internasjonalt, og ble av nettopp Empire kåret til fjorårets niende beste film i verden. Den var også nominert til Bafta-prisen, britenes svar på Oscar.

Her hjemme ble filmen, basert på Jo Nesbøs roman, sett av over 600 000 på kino.

<strong>Internasjonal suksess:</strong> Skyting gjennom melkekartong og bading i utedo har slått an i utlandet. I kveld fikk Hodejegerne pris under prestisjetunge Empire-awards. Foto: Erik Aavatsmark / Friland AS
Internasjonal suksess: Skyting gjennom melkekartong og bading i utedo har slått an i utlandet. I kveld fikk Hodejegerne pris under prestisjetunge Empire-awards. Foto: Erik Aavatsmark / Friland AS Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer