- Akkurat passe kjip hovedperson

Magne er nummer seks i seriekonkurransen.

||| Les også:
7. plass: Er Rødtopp den nye Nemi?

(Dagbladet.no): «Isak» av Magne Taraldsen (32) har fått sjetteplassen i årets tegneseriekonkurranse. Stripen handler om Isak og hans to gode barndomsvenner Dina og Tom, som ikke helt har funnet sin plass i samfunnet.

Taraldsen lagde serien spesifikt for konkurransen.

- Gratulerer, Magne!

- Tusen takk. Serien er på mange måter inspirert av egne opplevelser. I tillegg er jeg inspirert av andre serier, blant andre «Rocky», forteller Taraldsen.

Han har ikke bestemt seg for om han vil fortsette med «Isak» framover. 32-åringen lager blant annet også netteksklusive ParaEtaten, i tillegg til å eksperimentere med vitsetegninger.

- Tegning er generelt den store lidenskapen og hobbyen min, sier Magne Taraldsen, som til daglig jobber med TV-oversetting for Broadcast Text Oslo.

Alle seriene hans tegnes digitalt.

- Hva er din styrke som serietegner? Og hva må tenker du at du må jobbe med?

- Styrken er nok erfaringen - jeg har lest mye tegneserier, og lært mye. Jeg tenker imidlertid at jeg tidvis blir litt uklar - at jeg må jobbe med særpreget.

I juryens begrunnelse heter det at «Isak» i utgangspunktet er nok en serie om tre personer i 20-årene.

- Likevel har denne det lille ekstra krydderet i særdeles effektive tegninger og en akkurat passe kjip hovedperson, som gir assosiasjoner til «Curb your Enthusiasm».

FLINK FYR: Magne Taraldsen kapret 6. plassen i årets seriekonkurranse.
FLINK FYR: Magne Taraldsen kapret 6. plassen i årets seriekonkurranse. Vis mer