AKP-leder Jorun Gulbrandsen : - Filmen beveget ikke

AKP-leder Jorun Gulbrandsen synes den nye filmen om Kambodsja er interessant. Men den beveger henne ikke til å ta selvkritikk for det hun sto for på 1970-tallet.

Dagbladet lot Jorun Gulbrandsen se den nye filmen «S21 - The Khmer Rouge Killing Machine». Store deler av filmen er tatt opp i fengslet Toul Sleng i Phnom Penh.

- Man har sett så mange filmer om krig, det kan fort bli fjernt. Men dette er en veldig viktig film. Jeg synes det var en god idé å la bødlene møte ofrene, sier Jorun Gulbrandsen.

- Beveger filmen deg til å ta selvkritikk?

- Jeg føler overhodet ikke at jeg har noe ansvar for det som skjer i filmen. Bernt Hagtvet har bestemt seg for at marxister har ansvar for alt det revolusjonære gjør over hele verden. Men det ville bli det samme som å si at en kristen skal ta ansvar for det alle andre kristne gjør.

- Dere støttet jo den ideologien Pol Pot sto for på det aktuelle tidspunktet?

- Vi så lykkelig på USAs nederlag i 1975, det er riktig. Men som jeg har sagt 64 ganger før, så støtta vi aldri folkemord. Jeg visste ikke hva som skjedde. Hvem var det som skrev om det fengslet som blir skildra i filmen?

- Kunne du tenke deg å reise til Kambodsja og se Toul Sleng-fengslet med egne øyne?

- Jeg reiser gjerne til Kambodsja. Men akkurat nå har jeg ikke råd.

<!--BTEK0--> TIL KAMBODSJA? Jorun Gulbrandsen reiser kanskje når hun får råd. <!--/BTEK0-->