Aksel (34) klinte til med Garp (2)

Her kliner Aksel Hennie til med et ulovlig hundemonster.

<strong>SUSSEBASS:</strong> Den enorme hunden av typen Dogo Argentino veier 65 kilo, har kamphundblod i kroppen og er ulovlig i Norge. Aksel Hennie har full tillit til sin motspiller og har utviklet et nært forhold til hunden. Foto: Lars Eivind Bones
SUSSEBASS: Den enorme hunden av typen Dogo Argentino veier 65 kilo, har kamphundblod i kroppen og er ulovlig i Norge. Aksel Hennie har full tillit til sin motspiller og har utviklet et nært forhold til hunden. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| NITTEDAL (Dagbladet): Legg merke til tunga som vasker ansiktet til Norges største filmstjerne. Toåringen «Garp» ser kanskje ikke så skummel ut der han kjærtegner Aksel Hennie. Men det er bare på dette bildet. Den enorme hunden av typen Dogo Argentino veier nemlig 65 kilo, har kamphundblod i kroppen og er ulovlig i Norge.

Likevel fikk produsenten av filmatiseringen av Jo Nesbøs bok «Hodejegerne» spesialtillatelse til å bruke hundemonsteret — mot at veterinær, hundetrener og ambulansepersonell er til stede til enhver tid.

Liker hunder
Da Dagbladet var til stede under innspillingen av en scene i Nittedal i går, var ikke Aksel Hennie akkurat lei seg for det. Da vi skulle ta bilde av Hennie sammen med den danske stjerneskuespilleren Nikolaj Coster-Waldau, hoppet «Garp» opp og slikket Hennie på eget initiativ.

- Jeg liker hunder, og denne har et veldig godt lynne. Jeg tror på at så lenge man tar på alvor at det er dyr man jobber med, så går det fint, sier Hennie til Dagbladet.
Badet naken I «Hodejegerne» spiller Hennie sjarmerende Roger, en mann som tilsynelatende har alt. Han er landets beste hodejeger og gift med den vakre vestkantjenta Diana. Problemet er bare at han må stjele kunst for å ha råd til sin altfor dyre livsstil, og det er slik han kommer i trøbbel med Clas Greve, som spilles av Coster Waldau.

Utedo
I scenen som ble filmet i Nittedal i går, må Hennie klatre ned i en utedo for å gjemme seg for den svære dansken. 34-åringen innrømmer at «Hodejegerne» strekker grensene i lengste laget. Da Dagbladet var til stede under filmingen i går, var det fire grader i skogen en halvtimes kjøretur fra Oslo sentrum.

- Jeg har fryst så mye at det er helt sinnssykt. Forrige uke måtte jeg bade naken i en elv, og jeg har oppdaget at karakteren jeg spiller, generelt er mye naken, sier han.
Ble skadet Og selv om han har gjort barskingfilmer som «Uno» og «Max Manus» før, mener han at actionfylte «Hodejegerne» er villest så langt.

FØLG OSS PÅ TWITTER!

twitter.com/dbnolitteratur

- Jeg synes det er dritkult når det er fysisk. Forleden tryna jeg over et bord og et muskelfeste forskjøv seg i skuldra. Jeg holdt på å knekke kragebeinet, sier han.

«Hodejegerne» har premiere august 2011 og er med et budsjett på 30 millioner den mest påkostede norske filmen på en stund. Aksel Hennie synes det er spesielt stas å spille mot danske Coster-Waldau, som tidligere har vært med i Hollywood-produksjoner som «Black Hawk Down» og Kingdom of Heaven, og neste år blir å se i HBO-serien «Game of Thrones».

- Jeg synes det er superinspirerende å jobbe med folk som er dyktige, og det er én grunn til at Nikolaj har jobbet i Hollywood, og det er at han er sinnssykt god, sier Hennie.
Fornøyd Nesbø Selv har han spilt inn «Age of Heroes», med blant andre Sean Bean, som kommer på kino i februar. Men om det blir flere engelskspråklige filmer med det første, vet han ikke.

- Det er bare å se om det blir noe mer etter «Age of Heroes». Men så lenge jeg kan gjøre filmer som «Hodejegerne» i Norge, er det ingen grunn til å dra noe annet sted, sier han. Også Jo Nesbø, som har skrevet «Hodejegerne», var til stede i går. Suksessforfatteren har imidlertid ingen planer om å blande seg i filmingen.

- Jeg kikket på manus, og ble bedt om å komme med et par innspill. Det gjorde jeg, men om de har brukt det vet jeg ikke. Min tynne og sylferske erfaring som kortfilmregissør er at film er en veldig annerledes måte å skrive en historie på, sier han og legger til med et smil:

- Jeg påtar meg ikke noen skyld hvis det går dårlig, men hvis det går bra skal jeg hoppe fram og ta så mye ære jeg kan.

CV Aksel Hennie

•Født 29. oktober 1975 i Oslo. •Ferdigutdannet ved Statens teaterhøgskole i 2001.
•Har hatt ledende roller ved en rekke teatre og har spilt i filmer som «Ulvesommer», «Jonny Vang», og «Hawaii, Oslo».
•Skrev og regisserte filmen «Uno» og er sist kjent fra tittelrollen i publikumssuksessen Max Manus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer