Aksel Hennie avlyser pressekonferanse

- Vi håper han rekker fram til Haugesund til premieren i kveld.

HOVEDROLLE:  Aksel Hennie spiller hovedrollen i «Pionér» som har fått æren av å være åpningsfilmen på Haugesund filmfestival. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HOVEDROLLE: Aksel Hennie spiller hovedrollen i «Pionér» som har fått æren av å være åpningsfilmen på Haugesund filmfestival. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

HAUGESUND (Dagbladet): Aksel Hennie har avlyst sin pressekonferanse og planlagte intervjuer i Haugesund i dag. Skuespilleren skulle delta på filmfestivalen, som åpner i dag med førpremiere på Hennies siste film «Pionér».

Fikk ikke fri Ensemblet i filmen, en thriller om nordsjødykkere, møtte i dag pressen uten hovedrolleinnehaveren til stede. Aksel Hennie fikk ikke fri fra innspillingen av den amerikanske storfilmen «Hercules», som nå er under opptak i Ungarn.

- Det har vært mye fram og tilbake om Aksel Hennie kunne komme. Vi hadde «go» på mandag, men noe har skjedd i mellomtida som førte til at han måtte gjøre opptak på «Hercules» i dag, sier «Pionér»-produsent Christian Fredrik Martin til Dagbladet.

Siste nytt er imidlertid at Hennie skal fristilles fra «Hercules» klokka 14 i dag. Et fly står klart for å frakte ham til Norge.

- Vi håper derfor han rekker fram til Haugesund til premieren i kveld, sier Martin.

I tillegg til Hennie kommer også regissør Erik Skjoldbjærg og skuespillere Ane Dahl Torp, Andrè Eriksen og Jørgen Langhelle til premieren.

Hennie i hovedrollen Filmen, som beskrives som et intenst Nordsjø-drama, vakte stor oppsikt under filmfestivalen i Cannes og er solgt til en rekke land, blant annet til USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

Pionér har premiere på norske kinoer 30. august 2013 og distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS.

Aksel Hennie, som spiller hovedrollen i den kommende storfilmen, måtte i forkant av innspillingen gjennomgå store fysiske forandringer som å gå ned 10 kilo og la sjegg og hår gro ut.

- Jeg elsker å gå gjennom forandringer, gro ut hår og bart, og å forandre kroppen. Jeg følte meg ganske annerledes med den barten, men det er en god følelse å føle seg ræva privat og så kjenne at karakteren elsker hvordan han ser ut, sa Hennie til Dagbladet.