Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aksel Hennie fikk gjev europeisk filmpris

Fikk pris for brutal rolle under den europeiske filmfestivalen.

FORNØYD: Faksimile av Aksel Hennies Instagram-profil - og en meget fornøyd Aksel Hennie som nettopp har mottatt pris.
FORNØYD: Faksimile av Aksel Hennies Instagram-profil - og en meget fornøyd Aksel Hennie som nettopp har mottatt pris. Vis mer

Aksel Hennie la nettopp ut et bilde på Instagram som viser en storfornøyd prisvinner. 

«Just received an Angela Award for my acting in «90 Minutes» together with Pilou Asbæk receiving his for «Hostage», skriver Aksel Hennie på Instagram.

Den kjente skuespilleren som slett ikke er uvant med priser og ros, er altså til stede på European Film Festival og har fått pris for sin rolletolkning i «90 minutter» - en sterk og mye omtalt film om vold i parrelasjoner og menn som føler seg emosjonelt presset og ender opp som brutale konemishandlere.

Filmen handler altså om de siste 90 minuttene før det tragiske inntreffer.

Eva Sørhaug er regissør for filmen som skapte bred samfunnsdebatt her til lands og vekker oppsikt i utlandet.

- Veldig motiverende - Det er alltid utrolig motiverende og fint å få en pris, særlig for en film som denne, altså en film som handler om noe så viktig og vanskelig som denne filmen gjør  Det er veldig motiverende, sier Aksel Hennie til Dagbladet på mobil, på vei inn til feiring og middag under festivalen. 

PRISVINNER: Aksel Hennie fikk pris for sin rolletolkning i filmen «)= minutter»under den europeiske filmfestivalen (EFF) i kveld. Her fra filmfestivalen i Haugesund. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
PRISVINNER: Aksel Hennie fikk pris for sin rolletolkning i filmen «)= minutter»under den europeiske filmfestivalen (EFF) i kveld. Her fra filmfestivalen i Haugesund. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

Hennie har tidligere fortalt at han syntes det var svært emosjonelt krevende å spille inn enkelte scener i filmen.    

Forlot salen Regissør Eva Sørhaugs «90 minutter», med blant andre Aksel Hennie, Pia Tjelta og Mads Ousdal i hovedrollene, hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Toronto i september i fjor. 

Sørhaug var forberedt på at publikum i Toronto kunne reagere negativt på de brutale scenene som ble servert i kinosalen. Hun sa i forkant av visningen at hun ikke tok det personlig om noen valgte å forlate visningen.  

Dagbladet hadde premiere på traileren på filmen som fikk mye oppmerksomhet og satte fokus på kvinnemishandling og partnerdrap.
  Kvinnelig regissør Eva Sørhaug debuterte som spillefilmregissør med filmen LØNSJ. Eva har tidligere laget et titalls kortfilmer, flere av dem med manus av Per Schreiner. Hun har arbeidet med reklamefilmer for Kraftwerk og Moland, og gjort episoder for Hotel Cæsar. «90 minutter» er hennes gjennombrudd som spillefilmregissør.

VEKKER OPPSIKT: Filmregissør Eva Sørhaug har laget en film om familievold forårsaket av menn. Filmen «90 minutter»vakte også oppsikt under Toronto International Film Festival (TIFF).
Foto: Emil L. Mohr / NTB scanpix
VEKKER OPPSIKT: Filmregissør Eva Sørhaug har laget en film om familievold forårsaket av menn. Filmen «90 minutter»vakte også oppsikt under Toronto International Film Festival (TIFF). Foto: Emil L. Mohr / NTB scanpix Vis mer