Aksel Hennie klar for «Die Hard»?

Det skriver stort anerkjent filmnettsted.

STORFILM: Rykter tilsier at Aksel Hennie nå skal spille mot Bruce Willis i den femte «Die Hard»-filmen. Foto: Filmweb/Anders Grønneberg
STORFILM: Rykter tilsier at Aksel Hennie nå skal spille mot Bruce Willis i den femte «Die Hard»-filmen. Foto: Filmweb/Anders GrønnebergVis mer

(Dagbladet): Aksel Hennie (36) kan nå være klar for sitt livs filmrolle. Skuespilleren står nemlig oppført på rollelisten til filmnettstedet IMDb.com i den nye Hollywood-storfilmen «A Good Day to Die Hard».

På nettstedet riktignok Hennie kun oppført som «rumored», men erfaringer fra tidligere viser at IMDB ofte har rett i sine antakelser.

Action-stjerne Den nyforlovede skuespilleren virker hemmelighetsfull da Dagbladet tar kontakt.

- Jeg vil hverken avkrefte eller bekrefte ryktet, men så vidt jeg vet skal jeg ikke være med i den filmen, sier Hennie til Dagbladet.

36-åringen har tidligere skrevet på sin Twitter-profil at han var på audition for filmen, der ingen ringere enn action-stjerna Bruce Willis har hovedrollen.

Det er ingen tvil om at en slik rolle ville hatt mye å si for skuespillerens internasjonale karriere, og det gjenstår nå å se om IMDb.com har rett.

- Jeg lover å si fra om jeg skal være med i en «Die Hard»-film, sier Hennie.

Store drømmer Hennie har tidligere uttalt seg om da han prøvespilte for storfilmen.

- Jeg søker ikke til Hollywood, men til publikum. Jeg ble kontaktet av et management, som igjen satte meg i kontakt med et agency som ville fronte meg. Men norsk publikum er det viktigste for meg. Norsk er språket mitt, og det er her jeg kommer fra. Internasjonal suksess er mer en drøm enn et mål, sa Hennie til Dagbladet.

PÅ ROLLELISTA: Aksel Hennie står oppført ganske langt opp på rollelista for filmen «A Good Day to Die Hard». Foto: IMDb.com
PÅ ROLLELISTA: Aksel Hennie står oppført ganske langt opp på rollelista for filmen «A Good Day to Die Hard». Foto: IMDb.com Vis mer

«A Good Day to Die Hard» er den femte filmen i «Die Hard»-rekka, med Bruce Willis som den hardtslående politimannen John McClane.

Det er foreløpig ikke kjent hva slags rolle Hennie kan få i filmen, der handlingen er satt til Russland.

«A Good Day to Die Hard» har planlagt USA-premiere 14. februar neste år, og skal blant annet filmes i Ungarn og Serbia.

Utenlandsuksess Aksel Hennie har den siste tiden, ved hjelp av fjorårets suksessfilm «Hodejegerne», oppnådd stor suksess i utlandet.

- Jeg sitter i møter som jeg bare kunne drømme om for et halvt år siden, så dette har definitivt åpnet noen dører. Det gjenstår å se hva det bringer med seg, sa Hennie i forbindelse med London-premieren i fjor.

ACTION: Bruce Willis spilte den første «Die Hard»-filmen i 1988 og holder nå på med den femte i serien. Foto: FIlmweb
ACTION: Bruce Willis spilte den første «Die Hard»-filmen i 1988 og holder nå på med den femte i serien. Foto: FIlmweb Vis mer