NORSK DRAMA: «Mordene i Kongo» kommer på kino 26. oktober, og har Tobias Santelmann og Aksel Hennie i hovedrollene. Video: Nordisk Film Distribusjon Vis mer

«Mordene i Kongo»

Aksel Hennie skadd under innspillingen av storfilm om Moland og French

Innspillingen av «Mordene i Kongo» ble stanset i et halvt år da Hennie brakk kragebeinet.

Våren 2009 krysser de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland grensen til Øst-Kongo. Få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept.

Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden. Filmen om all denne dramatikken, «Mordene i Kongo», får premiere 26. oktober.

Dramatikk i kulissene

Innspillingen av storfilmen «Mordene i Kongo» ble stanset i et halvår da Aksel Hennie brakk kragebeinet i en motorsykkelulykke på settet, skriver NRK.

Samtidig prøvde filmskaperne å holde ulykken skjult for ikke å ødelegge for UD og løslatelsen av Joshua French.

- «Mordene i Kongo» er en fortelling om både hovmod og sterke lojalitetsbånd. Når Tjostolv Moland etter fire lange år i fengsel blir funnet død på cella, mistenkes Joshua French for drapet på sin beste venn, heter det i en pressemelding fra produsent Friland Produksjon og distributør Nordisk Film Distribusjon.

Mange spekulasjoner

I møte med den nedbrutte Joshua French tar filmen oss med på en reise tilbake til en gåte som har vært gjenstand for alle slags spekulasjoner.

Det er en historie om to verdener som kolliderer, hvor distinksjonene mellom rett og galt settes på prøve.

- De skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel utvikler seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som lenge synes uløselig, skriver skaperne av filmen videre i pressemeldingen.

Et stjernelag

Rollene som Tjostolv Moland og Joshua French spilles av to av Norges fremste skuespillere,Tobias Santelmann og Aksel Hennie.

I øvrige roller finner vi blant annet Tone Danielsen, Dennis Storhøi, Ine Jansen og Christopher Staib. Regien er ved Marius Holst.