Aksel Hennie skal spille Max Manus

Norsk filmfond fordelte i dag til sammen 43,5 millioner kroner i produksjonsmidler til tre spillefilmer og tre TV-serier. På fjernsyn vil seerne oppleve Thor Heyerdahl fra en ny side og på kinolerretet gjenskapes Max Manus\' historie for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I «På jakt etter paradiset» er fortellingen om Heyerdahl fra en ny synvinkel.

I TV-serien møter vi oppdageren som selv regisserte det bildet verden skulle ha av ham, og som aldri ga opp jakten på den rette kvinnen å dele livet med.

– Portrettene av de fire forskjellige kvinnene i hans liv er både nye og overraskende. Gjennom å se og oppleve hans seiere og nederlag, tror jeg TV-serien gir et ungt norsk publikum et mer nyansert syn på Thor Heyerdahl. Helteskikkelsen mister ikke helteglorien ved at noe tas bort, men et menneske av kjøtt og blod står tilbake, sier dokumentarfilmkonsulent Bodil Cold-Ravnkilde.

Dokumentaren skal vises på NRK over fire episoder av 50 minutter.

Norsk «Sopranos»?

Den nye NRK-serien «Koselig Med Peis» er en ny TV-serie om familien til en mann med frykt for egen forstand. Den karakterdrevne dramaserien handler om en splittet familie i en gjennomsnittlig norsk småby.

Serien likner familiedramaer som «Six Feet Under» og «Sopranos». Vi møter den oppløste familien Broch-Hansen. Georg er overbevist om at han snart skal bli far, og begynner å vurdere sine nærmeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer