«Ekspedisjon Knerten»

Aksel Hennie tar over stemmen til «Knerten» etter Åsleik Engmark

- Når vi måtte finne en ny stemme til den kjære pinnen vår, så var det ingen andre enn Aksel vi heller kunne tenke oss.

(Dagbladet): Om bare tre uker er en ny Knerten-film klar for å rulle over filmlerretet. Filmen har fått navnet «Ekspedisjonen Knerten» og har norgespremiere 17. november.

Det har tidligere vært skuespiller Åsleik Engmark (51) som har stått for den karakteristiske stemmen til «Knerten»-figuren, men etter at den folkekjære komikeren gikk bort 12. februar i år, er det nå Aksel Hennie (41) som overtar dubbingen.

Fornøyd

En av produsentene for den nye filmen, Stein B. Kvae, er veldig fornøyd med å ha fått Hennie med på laget.

- Jeg har kjent Aksel lenge, og jeg vet at han er helt fantastisk å jobbe med når man skal lage stemmer og karakterer til et tegneserieunivers. Når vi måtte finne en ny stemme til den kjære pinnen vår, så var det ingen andre enn Aksel vi heller kunne tenke oss, sier Kvae til Dagbladet.

Gode gamle Knerten

Åsleik Engmark vil trolig bli husket lenge for sin gjenkjennbare stemme. Han fikk mye skryt fra publikum for sin rolle som «Knerten», og har blant annet blitt omtalt som «stemmen til våre barns oppvekst».

- Vil publikum merke stor forskjell fra da Engmark dubbet Knerten - til Hennie sin versjon?

- Det jeg kan si er at figuren fortsatt er den gode gamle «Knerten» i det han tenker og det han gjør. Samtidig så har Aksel har fått lov til å utfolde seg og gi han sin egen personlighet. Det er jeg veldig glad for.

- Om det er noen stor forskjell på «Knerten» utover det, må nesten publikum finne ut selv ved å gå på kino og se den, sier Kvae og ler.

En flott visuell film

I «Ekspedisjon Knerten» flytter Lillebror sammen med Knerten og familien sin til Vestlandet. Likevel drømmer han om enda større ekspedisjoner, blant annet om å bli polfarer som kjemper seg gjennom snøen mot polpunktet. Det skriver Filmweb.

Kvae sier at han har store forventninger til premieren neste måned, og er spesielt stolt av at den inneholder mye norsk natur og fine landskap.

- Nå er det en stund siden vi har hatt en «Knerten»-film på kino - som betyr at det for mange blir det første møtet med Knerten. For dem som har sett på filmene tidligere så håper vi at den er gjenkjennelig nok, samtidig som at den inneholder nok forandring til at det er spennende å se den, sier produsenten.

Aksel Hennie har ikke vært tilgjengelig for kommentar angående «Ekspedisjon Knerten».