Aksel Hennies hemmelige fortid

I over ti år har Aksel Hennie (28) båret på en hemmelighet. Skuespilleren ble dømt for tagging, og utstøtt av miljøet fordi han tilsto for politiet. Det la grunnlaget for suksessfilmen «Uno».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kan i dag fortelle historien bak den kritikerroste filmen «Uno» som allerede har blitt sett av nærmere 200000 nordmenn siden premieren 10. september. Aksel Hennie har høstet applaus fra et samlet anmelderkorps og publikum for sin innsats med «Uno».

I suksessfilmen spiller Hennie den unge gutten David som tilhører et organisert, kriminelt kroppsbyggermiljø. Skuespilleren har brukt sin fortid i grafittimiljøet som utgangspunkt for manuset.

- Det er ikke én tanke eller følelse i denne filmen jeg ikke har opplevd selv. Tematisk ligger historien svært nær min egen, men det var viktig for meg å lage en personlig, men ikke privat film, sa Hennie til Dagbladet under filmfestivalen i Haugesund i august.

Gjorde opp for seg

Hennie har selv fortalt at han begynte å skrive manuset på «Uno» for åtte år siden. 12. juni 1996 ble Hennie dømt til sju måneders betinget fengsel. Han måtte betale et sekssifret beløp i erstatning til NSB og Oslo sporveier. Summen er den tredje høyeste noensinne for tagging.

Hennie sto tiltalt for en rekke punkter i Oslo byrett. Han hadde bare 4000 kroner i månedlig inntekt, og oppga at han livnærte seg som skuespiller. Han fikk to uker på seg å betale erstatningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer