Aksel mot stjernene

Aksel Hennie drar til filmfestivalen i Berlin som Norges heteste filmnavn når han deltar i årets Shooting Stars-program.

Hvert år plukkes de heteste unge skuespillerne fra hele Europa ut til å vise seg fram under filmfestivalen i Berlin i begynnelsen av februar 2004. I år dro Kristoffer Joner, og året før Maria Bonnevie.

Neste år er det Aksels tur, etter et fantastisk filmår, med roller i flere norske filmer som «Ulvesommer», «Jonny Vang» og «Buddy».

Aksept

Dermed blir det en tur til Berlin neste år også. I år var han med da «Jonny Vang» ble vist i Berlin.

- Det er sinnssykt kult, og samtidig som det gir økt selvtillit, er det også en aksept av at noe av det jeg gjør er bra, sier Aksel.

Dagbladet møtte ham i går kveld mens han satt og klippet sin neste film «Uno». I klipperommet satt også kompis og kollega Nicolai Cleve Broch og klipper Vidar Flataukan.

- Noe riktig må du i hvert fall ha gjort, sier Nicolai og ler.

- Det byr i alle fall på muligheter til å vise seg fram og treffe bransjefolk fra hele Europa, og jeg kunne godt tenke meg å jobbe både i Sverige og Danmark en gang, sier Aksel.

Men drømmerollen går han ikke rundt og tenker på. Den har han allerede unnagjort i «Uno», filmen han sammen med fotograf John Andreas Andersen og kompis og kollega Nicolai Cleve Broch både regisserer og har skrevet manus til.

«Uno» - et høydepunkt

- Ja, det har vært et bra år, men det helt klart at høydepunktet har vært å få «Uno» på beina. Det har vært en drøm lenge, sier Aksel, som fikk støtte fra Filmfondet tidligere i år.

Filmen produseres av Jørgen Storm Rosenberg og Tordenfilm og antatt premiere er i september 2004.

I KLIPPEROMMET: I går ble det klart at Aksel Hennie skal være Norges ansikt under Shooting Stars under filmfestivalen i Berlin i februar. Her er han under klippingen av filmen «Uno».