BRED LANSERING: Den siste Aksel Hennie-filmen får verdenspremiere på filmfestival i Sveits. 26. august kommer den på norske kinoer. Foto: Erik Aavatsmark / Friland
BRED LANSERING: Den siste Aksel Hennie-filmen får verdenspremiere på filmfestival i Sveits. 26. august kommer den på norske kinoer. Foto: Erik Aavatsmark / FrilandVis mer

Aksel på verdens største utendørskino

«Hodejegerne» får verdenspremiere foran 8000 publikummere i Sveits.

Jo Nesbø-filmatiseringen «Hodejegerne» får verdenspremiere foran 8000 publikummere på utendørskinoen ved filmfestivalen i Locarno i Sveits den 4. august.

Det melder Norsk Filminstitutt i en pressemelding.

Stort lerret Utendørskinoen på Piazza Grande midt i alpebyen er, under den årlige festivalen, en av verdens største utendørskinoer. Der spennes det opp et lerret på 26 ganger 14 meter, ifølge Wikipedia.

«Hodejegerne» konkurrerer dessuten om to internasjonale priser på filmfestivalen. Den er nominert til publikumsprisen og bransjebladet Varietys filmkritikerpris.

Den Morten Tyldum-regisserte filmen er basert på Nesbøs eneste krimbok som ikke handler om Harry Hole. I filmen spiller Aksel Hennie, Nikolaj Coster-Waldau og Synnøve Macody Lund de sentrale rollene.

Kan bli amerikansk Filmen har ikke norsk premiere før 26. august, men er er allerede solgt til en rekke andre land, deriblant USA, Canada, Tyskland og Storbritannia.

Nylig ble det hevdet i amerikansk filmpresse at produksjonsselskapet Summit Entertainment, som har filmatisert «Twilight»-serien, har kjøpt rettighetene til en amerikansk filmatisering ev «Hodejegerne».

BREDT LERRET: 8000 ser film samtidig under den årlige filmfestivalen i Locarno. Foto: Nicholas Babaian/Flickr (CC)
BREDT LERRET: 8000 ser film samtidig under den årlige filmfestivalen i Locarno. Foto: Nicholas Babaian/Flickr (CC) Vis mer