Aksen Trump - Putin

Betyr valget av Donald Trump som USAs president at vi har fått en ny romanse i internasjonal politikk? Aksen Trump - Putin?

GRATULERER putin med «sjampis»: Vladimir Putin gratulerer USA og Donald Trump med valget. Han håper nå at forholdet mellom USA og Russland kan normaliseres. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske statsdumaen brøt ut i høylytt applaus da representantene møttes i formiddag. De applauderte for at Donald Trump var blitt USAs neste president. Klarere kunne ikke det offisielle Russland understreke hvor sterkt det avskyr de amerikanske politiske eliter, som har bragt sanksjoner, demokrati-krav, kritikk og annen faenskap over fedrelandet.

Selve bildet på denne eliten var Hillary Clinton, ikke minst fordi Putin beskyldte Clinton for å ha mobilisert russere til å demonstrere mot Putin i de store demonstrasjonene vinteren 2011 og 2012 på grunn av valgfusket i det russiske parlamentsvalget. Nå har USA fått et annet ansikt, mente man i dumaen, og bød på stående ovasjoner for en som ikke engang var til stede i salen.

President Vladimir Putin nøyde seg idag med å være den første utenlandske statsleder som gratulerte Trump med seieren. Han sa i dag at han gjerne vil gjenopprette gode forbindelser med USA. Gjennom hele valgkampen har Putin unnlatt å si hvem han støttet, men nestlederen av Putins parti, Det forente Russland, Sergej Zheleznyjak, sier idag det som det offisielle Russland tenker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer