MARKA: Sikring av markagrensa er viktig for Venstre. Foto: Vidar Ruud/ NTB Scanoix
MARKA: Sikring av markagrensa er viktig for Venstre. Foto: Vidar Ruud/ NTB ScanoixVis mer

Debatt: Bytuvikling

«Akseptabelt» er ikke bra nok for Oslo

Venstre mener «akseptabelt» ikke er bra nok for Oslo.

Meninger

I Dagbladet 15. august stiller sivilarkitekt Øyvind Mo spørsmålstegn ved Venstres byutviklingspolitikk i bystyret og på Stortinget. Vi vil gjerne forsøke å besvare hans bekymringer.

Venstre har hatt stor påvirkning på byutviklingspolitikken i Oslo i mange år. Denne posisjonen har vi blant annet brukt til å sikre at det bygges større leiligheter i de delene av byen som har mange små, for å sikre gode boforhold og et mangfoldig boligtilbud. Vi har brukt posisjonen vår til å redde kulturminner som ellers ville gått tapt i utbygginger, sikre markagrensa og en miljøvennlig byutvikling og har sørget for at Oslo har utviklet seg innenfor menneskelige dimensjoner.

Nå ser vi at byutviklingspolitikken har endret seg i Oslo med det rødgrønne flertallet i byen. Byrådet argumenterer i sak etter sak for at antallet nye boliger med «akseptable boforhold» veier opp for at det bygges skyggefulle utearealer og tett mellom boligene. Venstre mener «akseptabelt» ikke er bra nok for Oslo. Selv om Mo ikke virker å være særlig fornøyd med det nye Munch-museet, er vi stolte over at Venstre tok initiativ til et nytt museum for Munchs kunst og åpnet byen mot fjorden.

At man nå kan gå langs havnepromenaden, oppsøke kultur og restauranter eller bo der det tidligere var containerhavn er kanskje den største påvirkningen Venstre har hatt på Oslos byutvikling. Politikken vår henger sammen lokalt og nasjonalt. På Stortinget har Venstre jobbet for å sikre at forenklingene i plan- og bygningsregelverket ikke skal gå på bekostning av de sikkerhetsventilene som høringer og nabovarsel er.

Venstre har ikke vært med på å senke byggekvaliteten gjennom den nye byggeforskriften, men snarere vært klare på at forskriften ikke bør redusere kvaliteten i nye boligprosjekter.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.