Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aksjonister kuppet BBC

Stormet scenen under direktesending. Se videoen.

(Dagbladet.no): Flere medlemmer av organisasjonen Fathers 4 Justice løp opp på scenen under trekningen av BBCs National Lottery lørdag kveld.

Demonstrantene, som hadde satt seg blant publikum, ropte slagord og viste fram plakater under direktesendingen.

Programvert Eamonn Holmes sier aksjonen virket godt planlagt.

- Rundt seks demonstranter løp opp fra publikum. De visste nøyaktig hvilke posisjoner de skulle innta på scenen. Jeg tror publikum syntes det var skremmende. Mange mennesker føler med Fathers 4 Justice, men dette førte til at folk i studioet og tv-seerne ble rystet, sier han.

Sikkerhetsvakter fikk til slutt fjernet aksjonistene, og showet kunne fortsette noen minutter forsinket.

Fathers 4 Justice kjemper for fedres rett til å treffe barna sine etter samlivsbrudd.

- Lotteriet er en metafor for hva som kan skje med alle foreldre, både mødre og fedre, når sakene behandles i rettssystemet, sier organisasjonens talsmann, Guy Harrison, til BBC.

Fedrene har slått til flere ganger tidligere. De har kledd seg ut som superhelter og inntatt noen av Londons største severdigheter.

Det gikk rykter om at organisasjonen gikk i oppløsning i januar, etter at flere av medlemmene var mistenkt for å ha planlagt å kidnappe Tony Blairs yngste sønn, Leo.

PS! Fedrene er ikke de eneste som har fått en utilsiktet opptreden på britisk tv denne uka. Les også BBC-ekspert var taxisjåfør.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling