Aktiv dødshjelp

Overflødig nyinnspilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Om det skyldes idétørke, eller ihuga nerdefans drøm om å lage sin versjon av en gammel klassiker, er vanskelig å si. Men i løpet av de siste åra har en rekke skrekklassikere blitt laget på nytt. Siste ut er «Halloween».

Kåte tenåringer

Rob Zombie (!) har laget en blanding av en «prequel» og oppdatering av John Carpenters straks 30 år gamle film. Den er for så vidt vellykket teknisk sett, men tilfører sjangeren intet nytt. Sagt på en annen måte: Den framkaller grøss og ubehag, men byr ikke på en eneste overraskelse. De første to tredjedeler av filmen handler om blodtørstige Michael Myers barndom, og forsøker å forklare hvordan han ble et slikt uhyre. Problemet med å vie så mye plass til ham, er det ikke plass til andre i sentrum. Når monsteret legger ut på sin blodige tur til hjemtraktene, rekker vi ikke å sympatisere med noen av hans ofre. Svisj! Der gikk en politimann til ned for telling. Slash! Her møtte en tilfeldig forbipasserende sitt endelikt. Svisj, slash og dobbeltsvisj! Der ble det laget hakkemat av enda en kåt tenåring. Ja, for det er som regel de det går verst ut over. Det er forresten heller ikke nytt. I filmer som dette er det aldri mer enn sekunder fra den søte orgasmen, til brutal og meningsløs død. Splatterfilmen har kanskje en moralsk oppdragende effekt på amerikanske tenåringer? Neppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer