FØR HÆRVERKET: En kvinnelig aktivist er pågrepet etter at hun tegnet med tusj på Eugène Delacroix' berømte maleri «Friheten fører folket» på Louvre i Paris. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FØR HÆRVERKET: En kvinnelig aktivist er pågrepet etter at hun tegnet med tusj på Eugène Delacroix' berømte maleri «Friheten fører folket» på Louvre i Paris. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Aktivist tusjet ned verdensberømt maleri for å få fram «sannheten» om 11. september

Pågrepet etter hærverk i Louvre.

En kvinnelig aktivist er pågrepet etter at hun tegnet med tusj på Eugène Delacroix' berømte maleri «Friheten fører folket» på Louvre i Paris.

Kvinnen ble pågrepet torsdag kveld etter at hun skrev «AE911» over et 30 centimeter langt område nederst på maleriet, opplyser påtalemyndigheten.

«AE911Truth» er en forkortelse for «Architects & Engineers for 9/11 Truth», en aktivistgruppe som arbeider for å få fram «sannheten» om terrorangrepene i USA 11. september 2001. Gruppen har fremmet konspirasjonsteorien om at det i virkeligheten var eksplosiver som fikk tvillingtårnene i New York til å rase sammen, og ikke flyene som styrtet inn i dem.

Delacroix malte «Friheten fører folket», eller «La Liberté guidant le peuple», som det heter på fransk, i 1830. Maleriet er ett av de mest kjente på Louvre.

Ifølge museet tyder foreløpige undersøkelser på at skadene på maleriet kun er overfladiske, og at det derfor enkelt vil la seg restaurere.

(NTB)

FORTVILET: Museumsdirektør Xavier Dectot. Foto: AFP / NTB Scanpix
FORTVILET: Museumsdirektør Xavier Dectot. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer