KULEHULL: Aktivistgruppa «Never Forget Pakistan» har publisert dette bilde av Facebook-gründer Mark Zuckerberg. Foto: Skjermdump «Never Forget Pakistan»
KULEHULL: Aktivistgruppa «Never Forget Pakistan» har publisert dette bilde av Facebook-gründer Mark Zuckerberg. Foto: Skjermdump «Never Forget Pakistan»Vis mer

Aktivistgruppe «skyter» Mark Zuckerberg i ansiktet

Reagerer på Facebooks sensur av drapet på militær leder.

(Dagbladet): «Never Forget Pakistan» er en aktivistgruppe som blant annet jobber for å minnes pakistanske ofre som har kjempet mot terror og ekstremisme i kampen om området Kashmir.

Nå er aktivistene svært oppgitt over Facebook og selskapets gründer Mark Zuckerberg, og det gjør de ingen forsøk på å skjule.

Det skriver BBC.

Et manipulert bilde av Zuckerberg med kulehull i ansiktet er delt av gruppa, og går nå viralt i sosiale medier. Bakgrunnen for bildet er Facebooks regler for sensur, som gruppa mener er for strenge.

Utpekt som terrororganisasjon

Ifølge BBC ble Zuckerberg involvert i kampanjen på grunn av Facebooks regler for sensur.

I juli ble nemlig 22 år gamle Burhan Wani drept av indiske styresmakter i Kashmir. Wani var leder for den bevæpnede gruppa Hizbul Mujahideen.

Hans død har ført til at flere har ytret sine tanker om at Kashmir bør bli uavhengig fra India. Ifølge BBC skal tusenvis av mennesker, både fra Pakistan og India, ha benyttet seg av emneknaggen #IamBurhanWani.

Hizbul Mujahideen er utpekt som terrororganisasjon av India, USA og EU.

Dette skal også være årsaken til at Facebook fjerner det som måtte postes om Wani sin død. Dette har altså ført til massive kritikk, og «Never Forget Pakistans» kampanje med manipulerte bilder av Zuckerberg går nå viralt.

- For voldelig for Facebook

Flere kjente personer i Pakistan er med i kampanjen, hvor retusjerte bilder viser ansikter fulle av kulehull. Blant dem er Zuckerberg.

- Vi inkluderer Mark Zuckerbergs ansikt i denne kampanjen fordi vi finner det uforståelig at Facebook sine retningslinjer gjør sånn at enkelte bilder er for voldelige for Facebook. Det er sensur, sier Jibran Nasir, leder for gruppa til BBC.

Saken er også omtalt av avisa The Guardian, og ifølge avisa har Facebook selv svart på kritikken:

- Facebook skal ikke være et sted for støtte av terrororganisasjoner eller terrorisme. Vi ønsker diskusjoner om slike emner velkommen, men disse må settes i en sammenheng hvor det er tydelig at slike handlinger fordømmes. Derfor vil all støtte av Burhan Wani slettes med en gang det rapporteres til oss.

Ifølge BBC har pakistanske regjeringen uttrykt bekymring for Facebooks håndtering av internasjonale konflikter, og ber selskapet om å være objektive.