Aktivistgruppe «skyter» Mark Zuckerberg i ansiktet

Reagerer på Facebooks sensur av drapet på militær leder.

KULEHULL: Aktivistgruppa «Never Forget Pakistan» har publisert dette bilde av Facebook-gründer Mark Zuckerberg. Foto: Skjermdump «Never Forget Pakistan»
KULEHULL: Aktivistgruppa «Never Forget Pakistan» har publisert dette bilde av Facebook-gründer Mark Zuckerberg. Foto: Skjermdump «Never Forget Pakistan» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Never Forget Pakistan» er en aktivistgruppe som blant annet jobber for å minnes pakistanske ofre som har kjempet mot terror og ekstremisme i kampen om området Kashmir.

Nå er aktivistene svært oppgitt over Facebook og selskapets gründer Mark Zuckerberg, og det gjør de ingen forsøk på å skjule.

Det skriver BBC.

Et manipulert bilde av Zuckerberg med kulehull i ansiktet er delt av gruppa, og går nå viralt i sosiale medier. Bakgrunnen for bildet er Facebooks regler for sensur, som gruppa mener er for strenge.

Utpekt som terrororganisasjon

Ifølge BBC ble Zuckerberg involvert i kampanjen på grunn av Facebooks regler for sensur.

I juli ble nemlig 22 år gamle Burhan Wani drept av indiske styresmakter i Kashmir. Wani var leder for den bevæpnede gruppa Hizbul Mujahideen.

Hans død har ført til at flere har ytret sine tanker om at Kashmir bør bli uavhengig fra India. Ifølge BBC skal tusenvis av mennesker, både fra Pakistan og India, ha benyttet seg av emneknaggen #IamBurhanWani.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer