Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aktor anker ikke Asap Rocky-dommen

Har akseptert tingrettens bevisvurdering.

DOM: Asap Rocky ble dømt for kroppsskade i Stockholm tingrett, men slipper å sone i fengsel. Hans forsvarer Slobodan Jovicic forteller at de er skuffet. Video: Expressen Vis mer

Aktor Daniel Suneson anker ikke dommen mot Asap Rocky. Dette melder Expressen.

- Jeg har akseptert tingrettens bevisvurdering, det vil si at det ikke er vist at det ble brukt hele eller knuste flasker ved kroppsskaden.

Han sier han anser at gjerningen har en noe høyere straffeverdi enn de to månedene tingretten har kommet fram til, men at han ved en samlet vurdering likevel har valgt å ikke anke dommen.

- Samtlige tre er blitt straffeforfulgt for kroppsskaden, og tingretten har satt til side innvendingen om nødverge, og det mener jeg var viktig å få klarlagt i dette tilfellet, sier aktor Daniel Suneson i en pressemelding sendt ut av den svenske påtalemyndigheten.

ASAP ROCKYS FORKLARING: Hør Asap Rockys egne ord om kvelden der slagsmålet fant sted. Video: Expressen. Vis mer

Fornærmede har tidligere gitt uttrykk for at han er misfornøyd med dommen, og at han ønsket en ny rettssak. Han ønsket at aktor skulle anke.

Dømt

Det var natt til 3. juli at rapstjerna Rakim Mayers, kjent under artistnavnet Asap Rocky, ble arrestert sammen med to andre fra hans følge.

De ble tiltalt for å ha utøvd kroppsskade mot en 19 år gammel mann. 14. august ble de tre dømt til betinget fengsel. I tillegg må de utbetale totalt 12 500 svenske kroner i skadeerstatning, samt saksomkostninger.

Artisten satt varetektsfengslet fra fra 3. juli til 2. august.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer

Tingretten: ikke nødverge

I dommen konstaterte tingretten at det ikke forelå noen nødvergesituasjon, og at de tre tiltalte har skadet fornærmede med slag og spark. Det er imidlertid ikke bevist at fornærmede ble slått med glassflaske, et spørsmål som var sentralt under rettssaken.

Den 19 år gamle fornærmede mannen mottok erstatning for krenkelser og smerter, men et lavere beløp enn han har bedt om. Mannen krevde i utgangspunktet erstatning på 139 500 kroner.

NY VIDEO FRA ANGREPET 30. JUNI: Denne nylig frigjorte videoen, viser en ny del av angrepet som Asap Rocky er tiltalt for. Video: Expressen Vis mer

Alle parter kan anke, også fornærmede, opplyste Stockholm tingrett til Dagbladet forrige uke. Om en sak ankes, så blir den sendt til lagmannsretten, som i Sverige heter hovrätten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media