Aktuell som ny Bond-dame

Synnøve Macody Lund (38) er blant åtte kvinner som vurderes til en sentral rolle i den kommende James Bond-filmen. Tobarnsmoren fra Stord er tidligere kjent fra «Hodejegerne».

KAN BLI BOND-DAME: Synnøve Macody Lund blir vurdert til en rolle i den neste filmen om agent 007. Filmens manus omfatter en skandinav med en broket fortid som innleder et forhold med James Bond, spilt av Daniel Craig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAN BLI BOND-DAME: Synnøve Macody Lund blir vurdert til en rolle i den neste filmen om agent 007. Filmens manus omfatter en skandinav med en broket fortid som innleder et forhold med James Bond, spilt av Daniel Craig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Produsentene av den neste Bond-filmen, den 24. i rekken, har tidligere bekreftet at de er på leiting etter en kvinne med typisk skandinavisk utseende til en av de sentrale rollene.

I dag kan Dagbladet avsløre at norske Synnøve Macody Lund (38), kjent fra «Hodejegerne», er blant skuespillerne som blir vurdert.

Dagbladet vet at tobarnsmoren fra Stord har vært i København og prøvefilmet scener for Bond-filmen. Hun skal være en av åtte skuespillere som deltar i en castingprosess med tanke på den spesifikke rollen.

Slike prosesser er underlagt strengt hemmelighold. Men det er på det rene at Bond-produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson er svært begeistret for «Hodejegerne», som ble nominert til britiske filmprisen BAFTA som beste fremmedspråklige i 2011.

Møtte Mendes Før det ble klart at Oscar-vinner Sam Mendes tok på seg regijobben, gikk de langt i å få mannen bak Nesbø-filmatiseringa, Morten Tyldum, til å forberede seg på å bli Bond-regissør.

Lund selv vil ikke bekrefte annet enn at hun har møtt filmens Mendes i filmstudioet Pinewoods utenfor London, kjent nettopp som åsted for innspillingen av de fleste Bond-filmene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.