Aktuell som ny Bond-dame

Synnøve Macody Lund (38) er blant åtte kvinner som vurderes til en sentral rolle i den kommende James Bond-filmen. Tobarnsmoren fra Stord er tidligere kjent fra «Hodejegerne».

KAN BLI BOND-DAME: Synnøve Macody Lund blir vurdert til en rolle i den neste filmen om agent 007. Filmens manus omfatter en skandinav med en broket fortid som innleder et forhold med James Bond, spilt av Daniel Craig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAN BLI BOND-DAME: Synnøve Macody Lund blir vurdert til en rolle i den neste filmen om agent 007. Filmens manus omfatter en skandinav med en broket fortid som innleder et forhold med James Bond, spilt av Daniel Craig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Produsentene av den neste Bond-filmen, den 24. i rekken, har tidligere bekreftet at de er på leiting etter en kvinne med typisk skandinavisk utseende til en av de sentrale rollene.

I dag kan Dagbladet avsløre at norske Synnøve Macody Lund (38), kjent fra «Hodejegerne», er blant skuespillerne som blir vurdert.

Dagbladet vet at tobarnsmoren fra Stord har vært i København og prøvefilmet scener for Bond-filmen. Hun skal være en av åtte skuespillere som deltar i en castingprosess med tanke på den spesifikke rollen.

Slike prosesser er underlagt strengt hemmelighold. Men det er på det rene at Bond-produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson er svært begeistret for «Hodejegerne», som ble nominert til britiske filmprisen BAFTA som beste fremmedspråklige i 2011.

Møtte Mendes Før det ble klart at Oscar-vinner Sam Mendes tok på seg regijobben, gikk de langt i å få mannen bak Nesbø-filmatiseringa, Morten Tyldum, til å forberede seg på å bli Bond-regissør.

Lund selv vil ikke bekrefte annet enn at hun har møtt filmens Mendes i filmstudioet Pinewoods utenfor London, kjent nettopp som åsted for innspillingen av de fleste Bond-filmene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer