Aktuelle stjerner i CD-format

Noen store øyeblikk, men helhet med slagside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lawrence Power, bratsj Kresen og lavmælt Brahms.

CD: Det er juvelen i kronen, selveste «Figaros bryllup» fra Salzburg-festivalens Mozart-satsning i jubileumsåret 2006, som nå lanseres separat på Deutsche Grammophon etter alle kunstens regler: foruten full CD, også en CD-høydepunktsutgave i tillegg til DVD.

Salzburg produserte nemlig alle Mozarts operaer i fjor, 22 i tallet med stort og smått. Men «Figaro» var en av de ytterst få nye produksjonene. DVD’en har vært tilgjengelig en stund som del av den komplette jubileumspakken - alle Mozart-opera’ene på DVD - men foreligger altså nå separat. Den skal vi komme tilbake til i spaltene om ikke lenge.

Men nå skal det dreie seg om lydsporet. Selveste Anna Netrebko, den klassiske musikk- og operaverdenens sterkest lysende stjerne for tiden, er Susanna; Ildebrando d’Arcangelo tar seg av Figaro, og Nikolaus Harnoncourt tar seg av det hele på dirigentplass, med Wiener Philharmoniker som husorkester.

Den ble hyllet i Salzburg, som en av årets (få) store operaproduksjoner. Men det skjer noe når du møter en operaproduksjon som rent lydspor. Noe av det besnærende og forførende i de sceniske ytelsene fordamper liksom, og du blir sittende igjen med et fokusert klangbilde - i tillegg til din egen fantasis spill med fortellingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer